“Kurallara Uyalım, Sağlıcakla Kalalım”

0
90

En Yoğun Denetim, Tüm Türkiye’de Olduğu Gibi Şehrimizde de Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliğinin talimatları doğrultusunda, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimler, şehrimiz genelinde de yapıldı. İlimiz genelinde Coronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerin arttırılması ve hastalığın önüne geçilmesi için maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Kentimizde, ‘Sağlık İçin-Hepimiz İçin’ mottosu ile bugüne kadar ki en kapsamlı denetim gerçekleştirildi. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in öncülüğünde, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kurum ve kuruluş yöneticileri ve personelleri ile meslek odaları, genel kolluk birimleri ve özel kolluk birimlerinin de katılımıyla şehrimizde gerçekleştirilen denetimlerde ‘Maske-Mesafe-Hijyen’ uyarıları yapılırken, bugünden itibaren kurallara uymayanlara ceza yaptırımı uygulanacağı da kaydedildi.

6 Ağustos 2020 günü ülkemiz genelindeki tüm il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetim kapsamında; ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ döneminde temel prensip ve esaslar olarak ön plana çıkan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra bütün iş kolları ile yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulup uyulmadığı konusunda denetim yapılırken aynı zamanda da kıymetli halkımıza rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik uygulamalarda icra edildi.

İskenderun’un en işlek caddeleri olan Ulu Cami ve Şehit Pamir Caddelerinde esnaf ve halk ile bir araya gelen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ve İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, maske kullanılmasının zorunlu olduğunu ve yarından itibaren kurallara uymayanlara cezai işlem yapılacağına dikkat çektiler.

Yapılan denetimlerde halkı uyardıklarını belirten İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “Bu gün şehrimizin dört bir tarafında yetkili birimlerimiz halkımıza maske takmaları yönünde denetimler yapmaktadır. Burada amaç ceza kesmek değil, kurallara uyarak, virüsün ve hastalığın önüne geçmektir. Emniyet, jandarma, zabıta dışında 120 kişilik öğretmenlerden oluşturduğumuz bir ekibimiz var. Bütün sokaklarda, her yerde olacağız. Denetimlerimizi sürdüreceğiz. Sıkıntılı bir süreçteyiz, hasta sayımız ciddi oranda arttı. Bundan bir ay önce sıfırlamıştık. İnşallah kurallara uyarak yeniden sıfırlayacağız. Bunu sizlerin dikkatiyle başaracağız. İskenderun’da kurallara ciddi oranda uyulduğunu görüyoruz. Uymaya devam edelim. Bugün uyarıyoruz ama yarından itibaren cezai işlem uygulanmaya başlanacak” diye konuştu.

Kaymakam Yönden’den ayrı olarak esnafları ve caddeleri gezen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da; “Maske ve mesafe kurallarına uymayanlara, zabıtalarımız ve emniyet güçlerimiz aracılığıyla cezai işlem uygulamak zorundayız. Lütfen bu konuda halkımız çok daha duyarlı ve hassas davransınlar. İnsanlarımızın sağlığı her şeyden önemli! Bu nedenle bu dönemde birbirimize yardımcı olacağız. Lütfen kurallara uyalım, artışı birlikte engelleyelim” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Şehrin en yetkili kurumları halka maske takılması yönünde çağrıda bulunarak; “Kurallara uyalım, mesafeyi koruyalım maskemizi takalım, Sağlıcakla kalalım” mesajını verdiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here