KKTC’nin Gururu Furkan Bayrakçı

0
149

Türkiye ve KKTC, genç yetenek Furkan Bayrakçı’nın başarısını konuşuyor. KKTC’den işadamı İsmet Bayrakçı’nın 9 yaşındaki oğlu Furkan Bayrakçı, İstanbul’da her yıl düzenlenen Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması’nda en genç yarışmacı olarak piyano dalında ödül aldı.

Haklı bir gurur yaşayan İsmet Bayrakçı, oğlunun elde ettiği başarıdan dolayı kıvanç duyduğunu belirterek; “Oğlum Furkan’ın ödülünü Kıbrıs Türk halkına armağan ediyoruz. Bu başarının mimarı olan özel müzik öğretmeni Gülsen Mutlu’ya minnettarız. Önümüzdeki yıllarda Furkan’ın daha büyük başarılar elde edeceğinden eminim” dedi.

Girne Amerikan Koleji’nde eğitim gören Furkan ayrıca Ela Özel Eğitim Merkezi öğrencisi. Furkan, öğretmeni ile birlikte plaket ve para ödülünün de sahibi oldu. Genç yetenekleri keşfetmeyi, onlara yeteneklerini sergileme fırsatı vermeyi ve binlerce izleyici tarafından fark edilmelerini sağlamayı hedefleyen yarışma aynı zamanda, müzik eğitimi ve müzik eğitmenlerinin değerlerini ön plana taşıyarak, bu alanda farkındalığı arttırmayı amaçlıyor.

Farklı öğrenme ihtiyaçları bulunan genç yetenekler, yarışmanın parçası olarak, “Hepimiz Müzisyeniz” inancıyla yeteneklerini sergileyerek, kendi alanlarında toplumsal farkındalığa katkıda bulunuyorlar. Yarışma sonuçları yüzde 60 jüri, yüzde 40 halk beğenisi ile belirleniyor.

Furkan Bayrakçı’nın başarısında büyük pay sahibi olan müzik Öğretmeni Gülsen Mutlu, branş bilgisini sevgi ile harmanlayarak verdiği eğitim ile, Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel bir yer edindi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here