Kitap Otağı 1. Yaş Gününü Kutladı

0
237

Hatay’ın ilk yayınevi olan Kitap Otağı, 1. Kuruluş yıldönümü yazarları ve kitapseverlerle birlikte kutladı.

Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Akademisyen ve yazar olan Nevra Çağlayan’ın yaptığı programa Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği İskenderun Şube Başkanı Eşref Azgın Türkeri, yayınevinin yazarları, müzisyenler, ozanlar ve sanat sevdalısı kişiler katıldı. İlk olarak slayt gösterileri ile programın açılışı yapılırken daha sonra yazarların tanıtım filmi yayınlandı.

Ardından ise yazarların ve şairlerin şiir dinletileri gerçekleştirildi. Sazlarla cümbüşlerle sanatçıların seslendirdikleri eserler davetliler tarafından büyük alkış aldı. Yazarların kitaplarının da sergilendiği programda kitapseverler bir birinden güzel kitapları yazarlarına imzalatma şansı buldular.

Yayınevi sahibi Numan Alkaç yaptığı konuşmada 1 yıl içinde düşündükleri eser sayısının üzerine çıktıklarını ifade ederek, “Yayınevi bildiğiniz üzere 19 Ocak 2018 tarihinde kuruldu. Yayınevini kuruduğumuzda senelik olarak basmayı hedeflediğimiz kitap sayısı 15’ti. Biz hedeflediğimiz bu rakamın üzerine çıkarak bu sene toplam 22 adet kitap bastık. Ayrıca şubat ayı sonunda hizmetinize girecek olan 14 adet daha kitabımız var. Yazarla iş arkadaşı değil de daha çok aile olduk. Kendi adıma ben bu kadarını beklemiyordum. Babam Aşir Alkaç sağ olsun her şeyi onun sayesinde yaptım. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak Hatay’da bir yayınevi eksikliğinin hissedildiğini ve bu eksikliğin Kitap Otağı yayınevi ile giderildiğini dile getirdi ve yayınevinin imtiyaz sahibi Numan Alkaç ve Genel Yayın yönetmeni Aşir Alkaç’a teşekkür etti.

Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği İskenderun Şube Başkanı Eşref Azgın Türkeri ise yayınevinin kuruluş tarihinde raflarda yerini alan Deli Sevdası isimli şiir kitabına ismini veren Deli Sevdası isimli şiirini seslendirdi. Ses sanatçılarının, yazar ve şairlerin eserleri eşliğinde devam eden gecede davetliler güzel bir akşam geçirdiler. Gecenin sonunda ise yazarlara teşekkür belgeleri Kitap Otağı Genel Yayın Yönetmeni Aşir Alkaç tarafından verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here