‘Kitabenin Olmayışı Büyük Eksikliktir!’

0
143

Duyarlı Vatandaşlar, Belen Şehitler Anıtı’nın Kitabesi ile Daha da Anlam Kazanacağını Vurguladı ve Yetkilileri Göreve Çağırdı…

Belen’de bazı duyarlı vatandaşlar, Belen Şehitler Anıtı’nın Kitabesi ile 41. Fırkayı tanıtır yazı ve kabartma resimlerinin yapıta daha da anlam kazanacağını belirterek, ilgililerin bu eksikliği gidermesini talep ettiler.

Yeniden düzenlenen ve 18 Mart 2019 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Belen Şehitler Anıtı’nın yeni düzenlenmiş şeklinde eksiklik olduğunu kaydeden Belenli duyarlı vatandaşlar, bu anlamlı anıtın eksiklerinin tamamlanması halinde daha da anlamlı bir hale geleceğini belirttiler.

Konuyla ilgili yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar; “Belen Şehitler Anıtı, ilk şekli ile 1916 yılında 41. Fırkaya ait 1500 civarındaki şehitlerimizi anmak için yapılmıştır.

5 Temmuz 1938’de Türk Ordusu Şükrü Kanatlı Komutasında Hatay’a girip Belen’e uğradığında ilk buraya gelip dua etmiştir. Yani Belen için önemli bir simgedir Şehitler Anıtı.

Söz konusu Şehitler Anıtı, yeniden düzenlenmiş şekli ile 18 Mart 2019 tarihinde törenle açılmıştır. Görünüm olarak güzel olmuştur. İlgilenenlerin ve yapanların eline sağlık! Ancak, Anıt Kitabesinin olmayışı, anıtın anlam ve öneminin belirtilmemesi büyük eksikliktir. Çevre duvarlardaki boş siyah mermer panolar bu amaçla düşünülmüşse de bir buçuk yıldır boş tutulmuştur.

Bu değerimizin ifadesi için; 1916 yılında ilk yapılışta bulunan orijinal kitabenin ve güncellenmişinin gösterildiği plaka/plakaların anıt üzerine monte edilmesi, ayrıca boş panolara şehitler ve 41. Fırka ile ilgili yazı ve kabartma resimlerin konulması uygun olacaktır. Böylece gerçek anıt değeri kazandırılmış olacaktır.

Anılan eksiklikler tamamlandığı takdirde, gezmeye gelen turist ve vatandaşlarımız anıt hakkında doğru ve tam bilgiye kavuşacaklardır. Şehitlerimize dualarda bulunacaklardır. Belen’in tanıtılmasında ve turist çekiminde ilgi odağı olacaktır. Aksi takdirde, park içinde soyut bir yapıdan öteye gidemeyecektir. Yerel yöneticilerimizden gereğinin yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştular. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here