Kısa-Kısa Asayiş Haberleri!

0
150

polisiye haberler1Önce Bıçakladılar Sonra Uçurumdan Attılar

Belen’de önce bıçaklanıp sonra uçurumdan atılan 19 yaşındaki Alparslan Tosun hayatını kaybederken olayla ilgili 3 kişi de tutuklandı. Alınan bilgilere göre, Belen Koca Yusuf Lokantasının karşı yakasında uçurumdan atıldığı belirlenen genç bir erkek cesedi bulundu. Vücudunun göğüs ve sırt kısmından bıçak darbeleriyle öldürüldüğü belirlenen cesedin Alpaslan Tosun’a ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili polis ve jandarma çok yönlü soruşturma başlatırken cinayet sebebi hakkında birçok iddiaları da değerlendirdi. Olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla Barış S., Nalan S. ve Habip S. yakalanarak yapılan sorgulamalarının ardından İskenderun adliyesine sevk edildiler. Planlayarak cinayeti gerçekleştirdikleri suçlamasıyla İskenderun’da hakim huzuruna çıkartılan üç katil zanlısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türbeden Para Çaldılar

İlimizde bulunan Hz. Hızır Türbesi’nde bulunan bağış kutularındaki paraları çalan hırsızlar güvenlik kamerasına takılınca yakayı ele verdi. Tomruksuyu beldesindeki Hz. Hızır Türbesi’nde bulunan bağış kutusundaki paraları çalarken güvenlik kameralarına takılan şahıslar, Karaçay jandarma karakolu ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan H.S., G.S., H.S., S.T., M.S., S.S., M.S., H.M. ve A.T adlı şahıslar yakalanarak savcılığa sevk edildiler. Türbe sorumlusu Ahmet Duru; “Durumu 7 ay önce fark ederek kendi imkânlarımla türbeye güvenlik kamerası aldım. Kamerayı sık sık kontrol ettim ve bir gün sonra 2 erkek bir kadının türbeye gelerek yardım kutusundaki paralarını çaldığı gördüm. 10 gün sonra yine hırsızlık yapan kişilerin çocukları da gelerek yine bağış kutusundaki bulunan paraları çaldılar. Ben de jandarmaya haber verdim. İlk başta bulunamadı daha sonra izleri sürülerek bulundular. Hz. Hıdır Türbesi’nden para çalanların inançları yoktur bu büyük bir günahtır” dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Sınıra Kurşungeçirmez Engel

Suriye’de yaşanan iç savaştan sonra Suriye sınırında artan kaçakçılık ve yasa dışı geçiş girişimlerini önlemek amacıyla tedbirlerini artıran Türk Silahlı Kuvvetleri, Reyhanlı’da sınıra, kaçakçılığı önlemek amacıyla kurşungeçirmez malzemeyle fiziki engel yapıyor. Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan Suriye sınırında tel örgünün yanına akordeon tipinde esnek olan engeller yerleştiriyor. Suriye sınırında artan kaçakçılık ve yasa dışı geçiş girişimlerini önlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, kurşungeçirmez özelliğe sahip olan esnek engeller kurarken, engeller aynı zamanda kum torbalarıyla da destekledi. Sınırda askeri zırhlı araç ve personel de sürekli devriye görevi yapıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here