Kira Geliri Beyannamelerinizi Alışveriş Yaparken Verebilirsiniz

0
77

2019 yılı içerisinde meskenlerden elde edilen kira geliri 5 bin 400 TL, ile işyerlerini basit usule tabi mükelleflere kiraya verenlerin elde ettikleri kira gelirinin 2.200 TL’den fazla olanların kira geliri beyan dönemi başladı. 31 Mart 2020 tarihinde sona erecek beyan döneminde vatandaşlara hem bilgi hem de beyanlarında yarımcı olabilmek için Hatay Vergi Dairesi Başkanlığınca her türlü önlem alındı.

Hatay Vergi Dairesi Başkanlığınca mükellefleri aydınlatmak ve bilgilendirmek için oluşturulan bilgilendirme masalarında, vatandaşları 2019 yılı içerisinde elde etmiş oldukları kira gelirlerine ait beyannameleri vermek üzere vergi dairelerinin yanı sıra, Antakya Paladium AVM ve İskenderun Park Forbes AVM merkezlerinde kurulan bilgilendirme stantlarında, anında kira gelirlerini beyan etmeleri sağlanmak amacı ile profesyonel ekipler kurularak hizmet vermeye başladı.

Alış veriş merkezleri içerisinde bulunan kira geliri beyanı ve bilgilendirme masalarında vatandaşlar gezerken ve alışveriş yaparken 2019 yılı içerisinde varsa kira gelirlerini nasıl beyan edeceklerini öğrenerek, istemeleri halinde ise anında elektronik ortamda beyanda bulunabilecekler.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, vatandaşların 2019 yılı içerisinde elde etmiş oldukları kira gelirlerinin beyanlarını vergi dairelerinin yanı sıra merkez ilçe Antakya ve İskenderun’da bulunan alış veriş merkezlerinin içerisinde bulunan stantlarda bulunabileceklerini söyledi. 31 Mart 2020 tarihine kadar bütün vatandaşlara çağrıda bulunan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, vatandaşların kira geliri konusunda beyan ve bilgi alabilmeleri için oluşturulan danışma ve beyan masaları dışında ayrıca vergi dairelerine de oluşturulan beyan kabul masalarına da giderek beyanda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

Hatay Veri Dairesi Başkanı Nazmi Erol ayrıca; “Kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engellilik veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükelleflerimiz Vergi İletişim Merkezi-189’u arayarak randevu talep etmeleri halinde, adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacaktır” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here