“Kimin Kumpas Yaptığı, Kimin Montaj Yaptığı Anlaşıldı”

0
191

saadet-yalan haberSaadet Partisi Antakya Belediye Başkan Adayı Fahri Serdar Özal; “Kimin Kumpas Yaptığı, Kimin Montaj Yaptığı Anlaşıldı”

Saadet Partisi Hatay İl Yönetimi, geçtiğimiz günlerde bir kanalda çıkan ‘Cemaat ablaları, evleri ziyaret ediyor ve oylarını AKP’ye vermemeleri yönünde telkinler yapıyor’ şeklinde habere ateş püskürdü.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da Adana’daki mitinginde isim vermeden bu görüntüleri gündeme getirerek “Paralel yapı bunları yapıyor” demesi üzerine iyice sinirlenen Saadet İl Yönetimi; “Olayın Cemaat’le, ‘ablalarla’ ilgisi yok. Evi ziyaret edenler, Saadet Partisi Antakya belediye başkan adayı Fahri Serdar Özal’ın eşi Gülay ve kızı Müzeyyen Özal’dı. Görüntüler de eve gelen PVC ustası tarafından gizlice çekilerek A Haber’e satılmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarında, “Aile mahremine girene, yatak odalarını gözleyene, gizlice kayıt yapıp servis edene Müslüman denir mi? Bunun dinde yeri var mı? İnsanlıkta yeri var mı?” diye konuşuyor. Fakat kadınların bu gizli görüntüleri, Başbakan Erdoğan’ın kurdurduğu para havuzuyla el değiştirdiği öne sürülen A Haber’de yayınlandı. Üstelik çarpıtılarak. Haber, ‘Paralel polis ve paralel ablalar işbaşında’ anonsuyla yayınlandı. Hem de Antakya’daki olay, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşanmış gibi anlatıldı” şeklinde bir açıklama yaptı.

Gizli görüntüleri yayınlanarak mağdur edilen Gülay Özal da; “Biz seçim gezisi yapıyorduk, buraya da uğradık. Birkaç partili bayan arkadaşla beraber. Haberde iddia edildiği gibi Sadullah Ergin veya Başbakan’ı herhangi bir kötüleme, karalama ile de hiçbir alakamız yok. Konuşmalarımızın hepsini koymamışlar. Kesmişler, montajlamışlar” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Kızı Müzeyyen Özal da; “Oturduk, muhabbet ettik. Karalama, iftira kesinlikle olmadı. Montaj olanlar çok fazla. Kullanılan cümleler de var ama kesinlikle o sözlerin hepsi bize ait değil” iddiasında bulundu. Baba Fahri Serdar Özal da şunları kaydetti:

“Ben Saadet Partisi Antakya Belediye başkan adayıyım. 2-3 gün önce seçim çalışması içerisinde iken maalesef hoş olmayan bir şekilde gizli olarak görüntüler kaydedilmiş. Evin içinden. Mahrem yerimizden. Habersiz bir şekilde kaydetmişler. Görüntünün üzerine montaj yapılmış. Bugünlerde biliyorsunuz montajdı, dublajdı, kumpastı, bu tip işler dönüyor. İşte şimdi kimin oyun yaptığı, kimin kumpas yaptığı, kimin montaj yaptığı anlaşıldı. Bu işleri kimin iyi bildiğini böylelikle anlamış olduk. Tazminat davası açacağız. Partimiz, şahsım ve ailem olarak. Ailemin bu şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğim. Bunları nasıl montajladılar anlayamıyoruz ama Allah’ın izniyle açığa çıkaracağız.”

“Masa Başında Hollywood Senaryosu Gibi İftira Haberi Yazıldı”

Saadet Yönetimi ayrıca, haberde görüntüleri almaya giden A Haber muhabiri Zekeriya Parıldar’ın kendilerini A Haber muhabiri olarak tanıtan sivil polisler tarafından tehdit edildiğinin de söylendiğini ancak bunların doğruluğunun olmadığını kaydetti. Yalan haber olarak niteledikleri haberle ilgili olarak korkudan ismini vermek istemeyen bir aile ferdinin ise şu ifadelerde bulunduğu belirtildi; “Zekeriya gitti görüntüyü aldı. Ne buluşma yerinde 3 polis ne eve baskın ne tehdit ne de bilgisayardan görüntü sildirme… Bunların tamamı hayal mahsulü” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here