Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
78

Hanımlar Lokali’nde Diyetisyen Hizmeti Devam Ediyor

Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali bünyesinde ücretsiz olarak verilen diyetisyen hizmetine vatandaşların ilgisi artarak devam ediyor. Antakya Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Ücretsiz ikramlarımızın yanı sıra spor salonu, çocuk oyun parkı, toplantı salonunun yanı sıra aile danışmanlığı hizmeti verilen Hanımlar Lokali’nde devam eden ücretsiz diyetisyen hizmetimiz vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi görüyor. Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali bünyesinde yer alan diyetisyen hizmetinden yararlanmak ya da bilgi almak isteyenler 0326 216 63 33 numaralı telefondan bilgi alabilirler” denildi.

Hayırseverlerden Kardeşinle Paylaş Projesine Destek Sürüyor

Antakya Belediyesi tarafından Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında yürütülen Kardeşinle, Sevgiyle Paylaş Projesi hayırseverlerin destekleri ile gönül bağı kurmaya devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında şehrin 95 Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarla gönül köprüsü kuran, hayırseverler tarafından bağışlanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kardeşinle Sevgiyle Paylaş projesi, kurduğu ihtiyaç sahibi tespit ekibi sayesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Yalnızca hayırseverler tarafından yapılan yardımlar ile hizmetlerini sürdüren Kardeşinle Sevgiyle Paylaş Projesine son olarak Habibi Neccar Kız İmam Hatip Lisesi giyim ve ayakkabı yardımı ile destek verdi. Desteklerinden dolayı Habibi Neccar Kız İmam Hatip Lisesi idareci, öğrenmen ve öğrencilerine ayrıca teşekkür edilerek, yaptıkları bağışlar daha önceden yapılan başvurulara dayanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere teslim alındı. Antakya Belediyesi Kardeşinle Sevgiyle Paylaş projesine destek vermek isteyenler 0326 213 16 15, 0326 221 93 33 numaralı telefondan Antakya Belediyesi ekiplerine ulaşabilirler.

Ücretsiz Deneme Sınavı Yoğun Katılım İle Gerçekleşti

Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Okuma Salonu, Yükseköğrenime giriş sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz TYT ve AYT deneme sınavı gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı: “Antakya Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik ücretsiz eğitim hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam ediyor. Yürütülen hizmetlerimiz kapsamında kurmuş olduğumuz Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonumuz bünyesinde ücretsiz kursların yanı sıra, çeşitli sınavlara hazırlanan öğrencilerimize hafta sonları seviye tespit ve deneme sınavları yapıyoruz. Bu çalışmalarımız dâhilinde konusunda uzman eğitmenlerimiz gözetiminde ve yeni müfredata uygun tarama testlerimizle sınav motive ve adaptasyonlarını arttırmayı hedefliyoruz. Antakya Belediyesi olarak eğitime destek çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek.”

 İngilizce Kursu Başvurular 1-15 Mart Tarihleri Arasında

Antakya Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile yürüttüğü kurs hizmeti kapsamında gençlere yönelik ücretsiz İngilizce konuşma kursunda yeni dönem başlıyor. Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; A1 seviyesinde günlük konuşma dili kursunun toplam 3 ay süreyle verileceği ve 1 – 15 Mart tarihleri arasında başvuru yapılabileceği belirtildi. Açıklamanın devamında uzman öğretmenler tarafından verilecek olan kurstan yararlanmak isteyenlerin; Lise veya üniversite mezunu olmak, 1 adet kimlik fotokopisi, 1 adet öğrenim belgesi ve 1 adet fotoğraf ile müracaat edebilecekleri belirtildi. Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilecek olan ücretsiz İngilizce kursuna katılmak isteyen vatandaşların Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri veya 0326 213 16 15 numaralı telefondan bilgi alınabileceği belirtildi.

Samandağ Belediyesi 39. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başlıyor

Samandağ belediyesi yeni dönem “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin tarihleri belli oldu. Samandağ Belediyesi ve KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü işbirliği ile 2019 yılı Mart ayı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 18-21 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. Eğitimler, Samandağ Belediyesi Hizmet binasında bulunan Toplantı Salonunda yapılacak olup toplam 4 gün sürecek. Eğitime katılmak isteyen vatandaşların e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamada; “ Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in öncülüğünde bugüne kadar 39 tane Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmiş olup toplamda 1200 kişiye yakın girişimciye sertifika verdik. Mart ayında gerçekleştireceğimiz eğitim 18-21 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olup e-devlet üzerinden eğitim başvuruları yakında başlayacak. Eğitim başvuruları başlangıç tarihinden 5 gün önce kapanacağından vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için başvuru tarihleri belirlenir belirlenmez erken başvuru yapmaları önemle duyurulur“ ifadelerine yer verildi.