Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
47

gündem kısa2Talesemi Eğitimine Devam Ediliyor

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafında hazırlanan ilçelerde “Talasemili Olmak” konulu eğitim programı, Belen’de, Kaymakamlık konferans salonunda düzenlendi. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri ve personelleri, Belediye ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı bilgilendirme eğitimi, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Toplum Sağlığı Müdürlüğü Talasemi Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gamze Akgöl tarafından verildi. İlimizde Talasemi ile mücadele kapsamında düzenlenen eğitimler ile günümüzde en sık görülen hastalıklardan biri olan Talasemi hastalıklarını önlemeye yönelik çalışmalar ve bu konuda alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verildi.

Belen Gençleri Spor Salonuna Kavuşuyor

Belen ilçesinde yapılan Belen Spor Salonunun yapımında sona gelindi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın Belen İlçemizde yapımı hızla süren ve sona gelinen Belen spor salonunu yerinde inceledi. İncelemenin sonunda yüklenici firmadan tesis hakkında bilgi alan Taşkın, 500 seyirci kapasiteli Uluslararası Basketbol, Voleybol ve standartlarına uygun Belen Spor Salonu’nun yapımının tamamlanmak üzeri olduğunu söyledi. Taşkın, konuşmasının devamında; “Şu an itibari ile az bir eksiği kalan salonun kısa zamanda donanımlı bir şekilde sporsever halkımızın ve sporcularımızın hizmetine en iyi şekilde sunmaya hazırlanmaktayız. Ayrıca antrenmanların yapılacağı salonda güreş-judo, tekvando, karate, masa tenisi, voleybol, basketbol, hentbol ve badminton sporları rahatlıkla oynanacaktır” dedi.

Hatay BŞB Sünnet Şöleni Kayıtları Başladı

Hatay’ın anavatana katılışının 75. Yıldönümü münasebetiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 30.su düzenlenecek olan festival kapsamında sünnet şöleni için kayıtlar 16.06.2014 Pazartesi günü başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği sünnet şölenine, ilimizde ikamet eden tüm hemşerilerimizin, sünnet olacak çocuklarının nüfus cüzdanı fotokopileri ve ikametgâhları ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir. Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkalığına (Hatay Büyükşehir Belediye binası 6. kat) müracaat etmeleri gerektiği de kaydedildi.

Belen Anadolu Lisesinde Mezuniyet Coşkusu

Belen Anadolu Lisesinin mezuniyet törenine katılan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, dönem içerisinde ilçe bazında ve okul bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklerde başarılı öğrencilere ödüllerini verdi. Belen Anadolu Lisesinin okul bahçesinde 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi ve son sınıfların mezuniyeti dolayısı ile düzenlenen törene Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın da katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yusuf Ergin, mezun olan öğrencilere üniversite yaşamlarında başarılar diledi. Daha sonra dönem içerisinde gençlik haftası dolayısı ile sınıflar arası futsal ve voleybol turnuvası, gençlik koşusu, şiir dinletisi, resim sergisi, kompozisyon ve 12 Mart İstiklal Marşını Kabulü Mehmet Akif Ersoy programında görev alan öğrencilere ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı okul birincisi Nazlı Şen, okul ikincisi Fatma Zehra Karataş ile okul üçüncüsü Bestami Bekir Başaran’a ödülleri verildi.

Eş Zamanlı Operasyonlarda 300 Ton Akaryakıt Ele Geçirildi

Aralarında Hatay’ın da olduğu 9 ayrı ilde eş zamanlı yapılan kaçak akaryakıt operasyonunda 900 bin lira değerinde 300 ton kaçak akaryakıt ele geçilirken, 22 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, akaryakıt kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından belirlenen şahısların yakalanması için operasyon düzenlendi. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Kayseri, Sakarya, Bursa, Bilecik, Hatay, Denizli ve İzmir ile birlikte 9 ayrı ilde 42 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 22 şüpheli yakalandı. Operasyonda 900 bin lira değerinde 300 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilere yaklaşık 2 milyon lira para cezası kesilirken, zanlılar ‘örgütlü halde akaryakıt kaçakçılığı’ suçundan adliyeye sevk edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here