Kaymakam Yönden, Suriye Uyruklu Kanaat Önderleri ile Bir Araya Geldi

0
76

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçemizde ikamet eden Suriye uyruklu kanaat önderleri ile bir araya gelerek, kamu düzeni, asayiş ve huzur konulu istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay,  İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım, Göç İdaresi İskenderun Grup Başkanlığı Uzman Yardımcısı Elif Bal Özgün, Sivil Toplumla İlişkiler Şefliği Sorumlusu Mehmet Küllük, Suriyeli Danışma Bürosu Sorumlusu Emine Zont, Tercüman Maha Alzahir ve Suriye uyruklu kanaat önderleri katıldı.

Kaymakam Yönden, Suriye uyruklu kanaat önderleriyle tercüman aracılığıyla yaptığı istişare ve bilgilendirme toplantısında; “Suriyeli kardeşlerimizin önemli bir kitlesine ev sahipliği yapılarak bir ensar misali birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve esenlik içerisinde yaşıyoruz. Ülkemiz genelinde hakim olan birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve esenlik iklimine gölge düşürmek isteyen art niyetli kişi veya kişilerce bir takım yanlış beyan ve yönlendirmeler ile kargaşa ortamı oluşturmak isteyen art niyetli kişi ya da kişiler olabilir. Bu tür hain girişimlere karşı dikkatli olunması ve dolduruşlara gelinmemesini önemle rica ediyorum.

Türkiye, hem küresel hem de bölgesel barışın teminat ülkesi olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Bu manada ülkemiz bugün dünyada dostluğu talep edilen, husumetinden de çekinilen, güçlü ve itibarı yüksek bir ülke haline geldiği aşikârdır.

Barış ve hoşgörünün merkezi olan güzide İlçemizde bugüne kadar var olan barış, kardeşlik ve dayanışma ikliminin bugünden sonra da artarak devamının tesis edilmesi ve kamu düzeninin devamlılığının sağlanması noktasında ortak bir çaba sarf edilmesi yerinde olacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu doğrultuda ilgili/yetkili kurum amirleri ve Suriye uyruklu kanaat önderleri ile çeşitli konularda istişare de bulunan Kaymakam Yönden, İlçemizdeki Suriyeli misafirlerimiz tarafından bayrak, afiş yâda pankart vb. kullanılmaması, sosyal medya üzerinden paylaşılan art niyetli mesaj ve yönlendirmelere itibar edilmemesi, TSE tarafından alınan karar doğrultusunda işyerlerinde kullanılan kelimelerde Türkçe kelimelerin %25’i kadarıyla yabancı ifadelerin kullanılabileceği ve bu oranın aşılmaması, sosyal çatışmaya mahal verebilecek her türlü davranış ve girişimlerden uzak durulması, siyasi tartışmalardan ve propagandalardan uzak durulması vb. kamu düzeni, asayiş ve huzur bakımından önem arz eden hususlarda bilgilendirme yaptı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here