Kaymakam Demiryürek ‘Yılın Ahisi’ Seçildi

0
33

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Ahilik Haftası dolayısıyla, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’e ‘Ahilik Kaftanı’ giydirdi.

Kaymakam Demiryürek’i tüm oda yönetimi ve kuyum esnaflarıyla birlikte ziyaret eden Oda Başkanı Uğur Fırat, ilk önce çiçek takdim ederek ‘kentimize hoş geldiniz’ dedi. Kaymakam Demiryürek’i şehrimize yeni gelmesi nedeniyle Yılın Ahisi seçtiklerini ifade eden Başkan Fırat, Ahilik Kaftanını Kaymakam Demiryürek’e giydirerek, Ahilik Haftasının kentimize hayırlar getirmesini temenni etti.

Ziyaretten ve ‘Yılın Ahisi’ olarak seçilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Demiryürek ise; “Öncelikle haftanızı, haftamızı kutluyorum. Bir geleneğimiz olan, kültürümüz olan inanç sistemimizle sıkı sıkıya ilişki içerisinde olan Ahilik kültürünün kutlandığı bu haftada sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Böyle bir payeye beni layık gördüğünüz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Hayata bir esnafın çocuğu olarak başlamanın benim için her zaman büyük bir artı değer olduğuna canı gönülden inandım.

Esnaf kültürünün, esnaflık duruşunun, halden anlamanın, insan ilişkilerini yürütmede, yönetmede şahsıma hep bir avantaj sağladığını düşündüm. Çalıştığım her yerde de esnafla, esnaf kuruluşlarıyla yakın ilişki içerisinde olmaya çalıştım. İskenderun’da da tüm esnaflarımızla, esnaf kuruluşlarıyla, odalarımızla, teşkilatlarımızla yakın ilişki içerisinde çalışmaya, onlarla beraber mesai yapmaya özel önem göstereceğim” şeklinde konuştu.

Ziyaret samimi bir sohbet ortamında devam etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here