Karnelerini Alan Çocuklar Mutlu

0
170

2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi, bugün alınan karneler ile sona ererken, öğrenci ve öğretmenler sömestr tatiline de başlamış oldu.

Tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde eğitim veren okullarda da karne töreni düzenlendi. Pandemi koşulları nedeniyle veliler sınıflara alınmadı.

Namık Kemal Ortaokulu 5-G sınıfı öğrencileri de karne alarak tatile girmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler, bir eğitim öğretim dönemini başarıyla tamamlamanın gururu ve tatile başlamanın heyecanını, özel yapılmış pastayı Sınıf Öğretmenleri Celile Reyhandalı ile birlikte keserek kutladı.

Pasta kesiminin ardından öğrencilerine karnelerini tek tek dağıtan Sınıf ve Türkçe Öğretmeni Celile Reyhandalı, öğrencilerinden tatili verimli geçirmelerini istedi. Öğrencilerine kısa bir konuşma yapan Reyhandalı; “Bir döneme bitirmiş durumdayız. Özellikle sömestr tatilinde ilk yapmamız gereken neydi, kitap okumak. Bol bol kitap okunacak. Artı, sorumluluk sahibi öğrenciler olarak, öğretmenlerimizin vermiş olduğu görevleri yerine getireceğiz. Özellikle ihmal etmememiz gereken tek şey programa uygun olarak ders çalışmak. Sabah kalkacağız, güzelce kahvaltımızı yapacağız, boş geçirmeyeceğiz günümüzü. Tabii ki oyunlarda oynayacağız ama ödevlerimizi de yapacağız. Hepinize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

Öğrencilerin Düşünceleri…

Heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan, karnelerini alan öğrenciler de duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi;

“Karnemin durumu çok iyi, öğretmenime de teşekkür ediyorum bize iyi öğretmenlik yaptığı için, kendisini çok seviyorum. Tatilde kitap okumayı planlıyorum, kitaplığımda çok kitabım var, okumak istiyorum. Oyunlara da zaman ayırmak istiyorum.”

“Bu dönem derslerime çok sıkı çalıştığımı düşünüyorum, bu karneden de çok memnunum ama ikinci dönem düşük notlarımı da düzelteceğim. Tatilde derslerime çalışmaya devam edeceğim, birazcık kitap okuyacağım, tabii ki bol bol da dinleneceğim.”

“Tatilde ders çalışmayı, oyun oynamayı, tatile gitmeyi, yani her şeyi yapmayı planlıyorum. Güzel bir tatil geçireceğim.”

“Çok mutluyum, bu kadar iyi geleceğini beklemiyordum. Ben biraz az çalışmıştım bu dönem. Notlarım beklediğimden daha iyi geldi, mutluyum. Tatilde daha çok ders çalışmayı planlıyorum. LGS’de daha iyi bir yeri kazanmak istiyorum o yüzden daha çok çalışacağım.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here