Karneler Alındı, Tatil Başladı

0
128

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. İskenderun’da eğitim gören toplam 56 bin öğrenci Cuma günü ilk dönem karnelerini alarak tatile başladı. Ödev verilmeyen 15 günlük sömestr tatili için ise öğrencilere bol-bol kitap okunması tavsiyesinde bulunuldu.

Öğretmenler, 4 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci döneme motivasyonları yüksek, dinlenmiş bir şekilde başlayabilmeleri için öğrencilerin tatili iyi değerlendirmelerini söyledi. Psikolojik danışmanlar ise, velilere seslenerek, özellikle durumu zayıf öğrencilere baskı yapılmaması konusunda uyardı.

“Önemli Olan Çocuklarımıza Ahlaki Değerleri Kazandırabilmektir“

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, yarıyıl tatiline giren öğrenciler ve öğretmenler için bir mesaj yayımladı.

Öğrencilerin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini arzuladığını ifade eden Başkan Savaş, “Öğrencilerimiz bu seneki eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde gösterdiği çalışmalarının karşılığı olan karnelerini aldı. Unutmamak gerekir ki karne, eğitim-öğretim ortamlarında bir dönem boyunca sergilenen performansın geri bildirimidir. Kişiliği, zekâyı kategorize eden bir gösterge değildir.

Öğrencilerimizin zayıf ve güçlü yönlerini analiz etmesine, eğer varsa eksikliklerini fark etmesine ve bir dahaki dönem için tedbirler almasına imkân sunar. Önemli olan başarı notlarıyla birlikte çocuklarımıza gerekli ahlaki değerleri de kazandırabilmektir. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel duygusal ve fiziksel potansiyellerinin gelişmesi amacıyla onları en iyi şekilde yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmalıdır. İyi bir gelecek iyi bir eğitimle olur.

Sevgili öğrenciler, karnelerinizdeki düşük notlar sizleri kesinlikle üzmemeli, aksine eksik yönlerinizi tamamlayarak daima başaracağınıza inanmalısınız. Bizler de her zaman olduğu gibi sizlere desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Sizlere son derece eğlenceli, arkadaşlarınızla ve ailenizle özgürce vakit geçirebileceğiniz, mutluluk dolu bir tatil diliyorum.  Sizlerin geleceği için fedakârlık gösteren değerli öğretmenlerimize de iyi tatiller diliyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here