Karasayar’ın Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı

0
84

orhan karasayar2Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, yeni doğan bebeğin gelecek ve umut olduğunu vurguladı.

Başta aileler, toplum ve devlet olarak çocukların fiziksel, sosyal, duygusal, bilişsel ihtiyaçlarını karşılamak, onları korumak, kollamak yükümlülüğünde olunduğunu ifade eden Milletvekili Karasayar; “İnsanlık tarihi boyunca en korunmasızlar sınıfının en alt basamağında yer alan çocuklar; savaş, açlık, afet, suiistimal ve hastalık gibi birçok tehdidin kurbanı olmuşlardır. 20 Kasım 1959 tarihinde harekete geçen uluslar arası topluluk; çocukların erişkinden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu ve bilimsel yaklaşımlarla herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesi ile Çocuk Hakları Bildirgesi’ni kabul etmiştir.

Daha iyi beslenme, barınma, eğitim ve sağlık imkânları ile Uluslararası Çocuk Hakları Bildirgesinde belirlenen koşul ve standartlarda bir yaşam sağlamanın önem ve gereğini ülkemiz ve tüm dünya benimsemelidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here