Kamil Gürkan; “3 Yıl İçin 60.000 TL Promosyon İstiyoruz!”

0
32

BTS İskenderun Temsilcisi Kamil Gürkan; “3 Yıl İçin 60.000 TL Promosyon İstiyoruz!”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), ülke genelinde şubelerinin olduğu illerde eş zamanlı olarak banka promosyonlarıyla ilgili taleplerimizi dile getirmek üzere basın açıklamasında bulundu.

TCDD Genel Müdürlüğünün 2023-2025 yıllarını kapsayacak şekilde çalışanları adına banka promosyon ihalesine çıkacağını hatırlatan BTS İskenderun Temsilcisi Kamil Gürkan, 3 yıllık toplam 60 bin TL’nin tek seferde ödendiği bir promosyon anlaşmasının yapılmasını istediklerini kaydetti.

BTS olarak, öncelikle ihalenin şeffaf, açık ve çalışanların haklarını koruyacak şekilde yürütülmesini istediklerini ve ihaleye kurumlarında örgütlü tüm sendikaların katılımının sağlanmasının gerektiğini ifade eden Gürkan; “Bilindiği gibi kamu görevlilerinin aylık ücretleri bankalar yoluyla ödenmekte ve anlaşma yapılan bankalar yatırılan maaşlar karşılığında promosyon ödemeleri yapmaktadırlar. Ülkemizde son yıllarda artan enflasyon oranı, yaşanan ekonomik kriz ortamı nedeniyle tüm emekçiler gibi ulaştırma işkolunda çalışmakta olan biz kamu emekçilerinin de satın alma gücünde ciddi oranda gerileme yaşanmıştır.

Hayat pahalılığının ve enflasyon rakamlarının tavan yaptığı 2023 yılı bütçesi için yeniden değerlendirme oranlarının % 122 olarak belirlendiği bu ortamda kurumumuz TCDD Genel Müdürlüğü 2023-2025 yıllarını kapsayacak şekilde çalışanları adına banka promosyon ihalesine çıkacaktır. Öte yandan Özel ve Kamu Bankaları bir yandan emeklilerle imzalamış olduğu promosyon anlaşmalarını güncellemiş, bir yandan da yakın zamanda yaptığı promosyon anlaşmalarında 3 yıl için peşin ödenmek üzere 30-40 bin TL aralığında bir tutar ödemeye başlamıştır.

Bizler BTS olarak; öncelikle bu ihalenin şeffaf, açık ve çalışanların haklarını koruyacak şekilde yürütülmesini istiyoruz. Bunun için de ihaleye kurumumuzda örgütlü tüm sendikaların katılımının sağlanması gerekmektedir. Bu talebimizi de TCDD Genel Müdürlüğüne yazılı olarak iletmiş bulunuyoruz. Sonrasında ise artan enflasyona yenilen ve her geçen gün eriyen maaşlarımız ve satın alma gücümüz göz önüne alındığında, imzalanacak anlaşmada kurum çalışanları için promosyon döneminin başlangıcı olan 2023 yılı Ocak ayı tahmini en yüksek sözleşme ücreti dikkate alınmalıdır.

Bu tutar Ocak ayı en yüksek maaş olan yaklaşık 20 bin TL baz alındığında 3 yıllık toplam 60 bin TL’nin tek seferde ödendiği bir promosyon anlaşmasının yapılmasını istiyoruz.

Bizler BTS olarak; gerek TCDD gerekse de örgütlü olduğumuz diğer iş kollarında yürütülen banka promosyon süreçlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çalışanların hak ve çıkarlarını korumak ve büyütmek için sizleri de hep birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Yaşasın BTS!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here