Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Konulu Toplantı Düzenlendi

0
107

CHP Belen İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, İssume Mahallesinde, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Vermesi’ konulu toplantı düzenledi.

Kadının, yaşamdaki öneminin küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunun altının çizildiği toplantıda konuşan CHP Belen İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Hatice Bilen; “Atatürk Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkının verilmesinden sonra; ‘Bu kararla Türk Kadını sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer almıştır. Çarşaf içinde, Peçe altında ve Kafes arkasındaki Türk Kadınını artık tarihlerde aramak lazım gelecektir. Türk Kadını, evdeki medeni mevkisini salahiyetle işgal etmiş, iş hayatının her safhasında muvaffakiyetler göstermiştir’ demiştir. Bugün hayatın olmazsa olmazlarından kadınlarımız Mustafa Kemal’in bizlere verdiği ve kazandırdığı salahiyetle oy kullanıyor, özgür düşüncesini ifade ediyor, iş hayatında önemli yer almaktan da geri kalmıyor. AKP hükümetinin biz kadınların haklarına ve özgürlüğüne zincir vuran politikası da ortadadır” dedi.

Toplantıda İlçe Başkanı yardımcısı Sabriye Uçum da günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

İssume Mahallesinde yapılan toplantıya CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Belen Kadın kolları yönetimi, İssume Kooperatif Başkanı Bahattin Çamlıyurt ve İssume sakinleri katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here