Julian Vassalo Hatay’ı Ziyaret Etti

0
74

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölümü Müsteşarı Julian Vassalo ve Siyasi İşler Danışmanı Didem Bulutlar Ulusoy bazı ziyaret ve görüşmeler kapsamında Hatay’a geldi.

AB heyeti ilk olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile görüştü.

Konuk AB heyeti daha sonra Samandağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Kahlıoğulları ile Antakya’da görüştü. Görüşmede Samandağ’ın doğa güzellikleri ve Hatay’ın siyasi atmosferini değerlendirerek Kahlıoğulları tarafından heyet Samandağ’a davet edildi.

Samandağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Kahlıoğulları; “Hatay barış hoşgörü, kardeşlik kentidir. Yüzyıllardır Hatay’ın tüm renkleri bir arada kardeşçe yaşıyorlar. Türkiye’nin siyasi atmosferinden de Hatay’ın siyasi atmosferi etkilenmektedir. Bugün itibarı ile yerel seçim gündemini değerlendirecek olursak Hatay’da mevcut bulunan siyasi yapıların çalışmaları ortadadır. Halkımız vicdani bir şekilde en doğru kararı verecektir. AB Delegasyonuna Hatay’a ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor ve Julian Vassalo nezdinde sizleri Samandağ’a bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Julian Vassalo, Samandağ’ın tarihi ve doğal güzellikleri olan bir kent olduğunu bildiğini ve en yakın zamanda ziyaret edeceğini ifade etti. Kendisinin Malta Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve Malta’nın bazı yerlerinin de Hatay ve Samandağ’a benzerlik gösterdiğini dile getirdi. Hatay’daki siyasi atmosferi yakından takip ettiğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here