İyi Ki Futbol Varmış (2)

0
22

Değerli okurlarım, futbolun hangi kuralından, hangi yönünden söz edersek edelim, geçerlidir. Etkilidir ve de kulağa hoş gelir mutlaka. Ancak, futbolun kendisinden söz etmek, daha bir başka, daha da heyecan verici, mutlu edici diye düşünüyorum. Çoğunlukla böyle düşünüldüğünü tahmin etmekteyim. Bu duygu ve düşünceler gerçekleri yansıtıyorsa, daha da keyif verici olur.

Bazı makalelerin ya da şiirlerin sadece gözle okunmayacağı gibi, futbolda sadece gözle izlenmez. O müthiş temaşadan zevk alabilmek için sadece iki gözünle değil yüreğinle de izleyeceksin. O zaman, o müsabaka hafızan da yer eder, unutulmazlar arasına karışır. Futbolun iyi yanı oldukça fazladır. Bu ifadeleri daha önceleri yayınlanan bir makalemde kullanmıştım ya bence hiçbir sakıncası yoktur. Bazı ifadeler birkaç kez söylenebilir ve yazılabilir. Öyle olmasında da faydalar vardır diye düşünmekteyim.

Futbolda başarılı olmak için, rakibi yenmek için, balkona çıkmak, bağırmak için, mutlu olmak için fazla çaba göstermeye gerek yok. Yan gelmiş yatarken, birden bire“Zafer” sizin oluyor. Sizin özel olarak bir şeyler yapmanız gerekmiyor, aslına bakarsanız bir şeyler yapmaya da niyetiniz yok. Sadece, göz bebekleriniz yuvalarından çıkarırcasına ya da fıldır-fıldır televizyonun camına bakıyorsunuz.

İşte o anda, meşin yuvarlak, üç direk arasından geçerek havalandırıyor ve korkunç bir çığlıkla galibiyeti yakalıyorsunuz. Dünya umurunuzda değil, başarmak diye bir derdiniz bulunmuyor. Hiçbir çabanız, bir sorumluluk duygunuz yok. Cumhuriyet, hürriyet sizi hiç ilgilendirmiyor. Nohutla kömürü bile düşünmüyorsunuz. Çevrenizde bulunan yoksulları düşünmek aklınızın köşesinden bile geçmiyor, hiçbir şey düşünmüyorsunuz ama birden bire kazanıyorsunuz. Uyuyor olsanız bile, o mutluluğu ertesi günü de yaşayabiliyorsunuz. Uyandığınızda, bakıyorsunuz ki kazanmışsınız.

Mesleğinizdeki başarınız, ülke ekseninin kayması, badem bıyıklıların aniden zengin oluşları bile sizi ilgilendirmiyor. Siz, birden bire kazanıyorsunuz. Birazını da yarın anlatacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here