İTSO’da KOSGEB Kursları Yeniden Başladı

0
89

itso-kosgebİskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile KOSGEB arasında yapılan protokol ile yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik ikinci etap, “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu” yeniden başladı. İTSO’da düzenlenen kursa girişimciler yoğun ilgi gösterdiler. KOSGEB’in faaliyetleri ve kursun amacı hakkında Eğitmen Serdar Vayisoğlu tarafından kurs verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen; “İTSO olarak iş kurmak isteyen girişimcilerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız, şehrimizde girişimcilik ruhuna sahip olup, sermaye gereksinimi duyan girişimci adaylarının önünü açmaktır. Bu uygulamalı girişimcilik kursunu başarı ile bitirip, sertifikalarını alan girişimci adayları, iş planlarını KOSGEB’e sunmak suretiyle girişimcilik desteğinden yararlanma imkânına sahip olmaktadır” dedi.

Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim ile ilgili bilgiler veren Ugutmen; “70 saatlik eğitimin sonucunda girişimciler; 30 bin TL hibe desteğinden, 70 bin TL. sabit yatırım desteğinden (2 yıl ödemesiz faizsiz) yararlanabileceklerdir” diye konuştu.

İTSO ile KOSGEB arasında yapılan protokol ile yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik kurslara başladıklarını belirten Eğitmen Serdar Vayisoğlu ise iş kurmak isteyenler için bu kursların bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here