İTSO Personellerine ‘Kurumsal İnovasyon Yönetimi’ Webinarı

0
47

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) personellerine, Yönetim Danışmanları Derneği tarafından video konferans yöntemiyle “Kurumsal İnovasyon Yönetimi” Semineri verildi.

İTSO personellerine yönelik pandemi sürecinde de bilgilendirme seminerleri aralıksız devam ediyor. Kurumsal işletmeler için hayati önem taşıyan İnovasyon Yönetimi ile ilgili sunumu, video konferans yöntemiyle Yönetim Danışmanları Derneği Kurucu Ortaklarından Eğitmen Dr. Ali Kurt yaptı.

Kurumsal stratejilerinde inovasyonu olmayan işletmelerin başarıyı yakalayamayacağına vurgu yapan Dr. Ali Kurt; “Toplum için teknoloji artık günümüzün vazgeçilmez unsurları arasındadır. İrili ufaklı tüm şirketlerin gelişiminde İnovasyon önemli bir yer tutar” dedi.

Sinevizyon destekli ve görsellerle webinarına devam eden Eğitmen Dr. Ali Kurt; “İnovasyon,  yenilik faaliyetleri, yenilikçi firma gibi temel yenilik kavramlarını sistematik bir biçimde tanımlayan, bu konularda ortak bir dil ve kavram birliği sağlayarak, bütüncül bir bilim ve teknoloji politikası yürütülebilmesidir. Kurumlarda da inovasyon, sürdürülebilir büyüme ile birlikte refahı ve iş olanağının artmasını da sağlar” diye konuştu.

Yenilikçi fikirlerin oluşması, teknoloji ile birlikte o şirketlerin kültürel yapısının da gelişime açık olmasında inovasyonun önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Eğitmen Kurt; “Başarılı bir sistemin kurulup, etkin politikaların uygulanmasını sağlamak,  bilginin üretilmesi ve yayılarak uygulanması süreçlerini içeren, kurumlar arası etkileşimi odağına alan sistem yaklaşımı, inovasyon için son derece önem arz eder. İnovasyon, kendi içerisinde ürün, hizmet, pazarlama ve organizasyonel olmak üzere 4 farklı çeşide ayrılır” dedi.

Eğitime katılan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası personelleri de eğitmen Dr. Ali Kurt’un webinarına video konferans yöntemiyle bağlanarak, konu ile ilgili bilgiler aldılar. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here