İTSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

0
17

İTSO Başkanı Yılmaz; “Üyelerimizin salgın dönemini minimum hasarla atlatabilmesi adına ‘5 Yıldızlı Akredite Oda’ statümüzle tüm hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde sağlayabilme gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz…”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda, Koronavirüs (Covid-19)  tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle  2021 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında yapıldı.  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı Meclis toplantısında, Covid-19 sürecinde yaşanan son ekonomik gelişmeler ele alındı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, küresel bir kriz haline gelen ve 2020 yılının Mart ayı itibariyle ülkemizde de hissedilmeye başlanan COVID-19’un ticarette yeni kuralların şekillenmesine sebep olduğuna dikkat çekerek; “Sosyal izolasyon, şehirlerarası yolculukların sınırlandırılması, risk gruplarının sokağa çıkmasının kısıtlanması, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının getirilmesi gibi önlemler bazı sektörlerin önemli ölçüde kayıplar yaşamasına yol açtı. Bu dönemde özellikle hizmet, havacılık ve turizm sektörleri alınan tedbirler sebebiyle yavaşlarken; ithalat ve ihracatta da durgunluklar meydana geldi.

İnternet teknolojileri bu dönemde sınırlarını aşarken, özellikle e-ticaret sektörü pazardaki hacmini genişletti. İş dünyasının, yarı zamanlı ve esnek çalışma modellerine geçmesi, okulların kapanması gibi durumlar da özellikle haberleşme açısından web tabanlı uygulamalar ve yazılımlara olan ilgiyi arttırdı. Uzaktan eğitim ve toplantılar için kullanılan görüntülü konuşma uygulamalarında büyüme yaşandı.

COVID-19 ile hızlanan dijital dönüşüm ve kullanımı daha da artan akıllı uygulamaların, yalnızca kriz dönemlerinde değil, bu süreçten sonra da hayatımızın önemli bir parçası olacağı tahmin ediliyor. Bu sürece adapte olmak adına, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de, elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Üyelerimizin salgın dönemini minimum hasarla atlatabilmesi adına; ‘5 Yıldızlı, Akredite Oda’ statümüzle tüm hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde sağlayabilme gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürekli olarak geliştirdiğimiz yetkinliklerimizle ve çağın gerekliliklerine uygun bir dijital altyapı oluşturmak amacıyla yeni adımlar atıyoruz.

Reel Sektörün Sorunlarına Çözüm Bulma Çabasındayız

Bu süreçte, odamızdan verilen belgelerin büyük bir bölümü elektronik olarak verilmeye başlandı, Ticaret Sicili Müdürlüğümüzde yapılan tescillerin, 2 saat içerisinde ilan edilmesi sağlandı. Odamızda Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne giriş sağlanarak, kayıtlı elektronik posta (KEP) kanalıyla, posta gönderilerimizi elektronik olarak iletmeye başladık. Ve böylelikle iş akış süreçlerimiz kısalmış ve hızlanmış oldu. Dijitalleşme hedeflerimize uygun olarak, elektronik arşiv sisteminin entegrasyonu için de çalışmalar yapıyor, çeşitli girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz. Ülkemizin büyümesinde ve gelişiminde sorumluluk alan üyelerimizin başarılarını arttırmaları ve sürekli kılmaları için iş dünyamızı zorlayan bu süreçte; ümitsizliğe kapılmadan, reel sektörün sorunlarına çözüm bulma çabasıyla yol almayı sürdürüyoruz.

Ekonomik durgunluğun yaşandığı COVID-19 sürecinde, üyelerimizin istek ve taleplerini çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla ilgili bakanlıklara bildirilmek üzere gerekli kanalları kullanarak iletişimimizi kesintisiz devam ettirmekteyiz. Devletimiz nezdinde verilen önemli desteklerin yanında, üyelerimizin finansmana erişimine çözüm olacak, uygun faiz oranlarıyla kredi imkânlarından faydalanmalarını kolaylaştıracak uygulamaları bankalarımızla gerçekleştirdiğimiz protokollerle sağlamaya devam ediyoruz. Ayrıca yaşanan bu süreçte çalışanlarımızın ve üyelerimizin sağlığını koruyucu tedbirleri almayı da ihmal etmiyoruz.

Aşının gelişi ile birlikte umutlarımızın daha da arttığı bu zorlu süreci, işçi-işveren, özel sektör-kamu el ele verip çalışarak aşacağımıza inanıyoruz. İnsanlığı tehdit eden bu salgının bir an önce sona ermesini, üretimin ve istihdamın daha da arttığı sağlıklı günlere kavuşmayı diliyoruz” diye konuştu.

Meclis Üyeleri “Paraf-Tedarik Zinciri Uygulaması” ile İlgili Bilgilendirildi

İTSO Ocak Ayı Meclis toplantısına telekonferansla katılan Halk Bankasından Uzman Yönetici Burak Özgül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Halk bank arasında  imzalanan “Paraf Kart Tedarik Finansman Projesi” kapsamında “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri uygulaması ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Halk Bankası İskenderun Şube Müdürü Veysel Ülker de Meclis Toplantısına video konferans ile bağlanarak, Bankaya müracaat eden üyeleri konu ile ilgili bilgilendirdiklerini vurguladı.

Ocak ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  İTSO  Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez katılırken,  Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandılar.

Ocak ayı Meclis toplantısında,  video konferans ile katılan Hesapları İnceleme Komisyonu  Başkanı Tuncay Paşaoğlu, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı Meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here