İTSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

0
37

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası eylül ayı meclis toplantısı İTSO Meclis Başkanı Okan Belli başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem konuları ve bölgemiz ekonomisi ile ilgili son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda ilk olarak kısa bir açılış konuşması yapan İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahi (Esnaf) Bayramı’nın önemine dikkat çekti.

Ahiliğin; çalışmayı, bilimi ve aklı iyi ahlakla buluşturan en köklü geleneklerimiz arasında yer aldığını vurgulayan Yeter; “Birlik ve beraberlik anlayışının teminatı olan, iş etiğinin temelini oluşturan Ahilik kavramı; Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimimizdir. Asırlar boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimimizi sağlayan Ahilik Teşkilatı’nın dünya ticaret anlayışına önemli katkıları olduğu gibi, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren en önemli değerlerden olmuştur. Günümüzde, esnaf ve sanatkârların oluşturduğu kurumlar, ahiliğin insana kıymet veren, dayanışmayı özendiren ve bilgiyi amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta, insanlığın ortak erdemlerinden olan sevgi, dostluk ve dayanışma gibi değerlere önem vermektedir.

Esnaf ve sanatkârlığı temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak; Ahilik geleneğinin tanıtılması, korunması ve yaşatılması için her yıl Ahilik Haftası’nı kutlamaktayız. Bu yıl, 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında, 32.’si düzenlenen Ahilik Haftası’nı kutluyor, bu saygın geleneğe hizmet eden, tüm esnaf ve sanatkârlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmasının devamında faizlerin indirilmesi ve kredi yapılandırılmaları konularına da değinen İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter; “Yakın zamanda banka faizlerinin düşürülmesi konusunda Merkez Bankası tarafından faiz indirimi kararı alındı. Bu karar iş dünyası olarak bizleri memnun etse de, faiz indirimi kararının daha çok kamu bankalarına yansıdığını, özel bankalarda yeterince karşılık bulmadığını da üzülerek takip etmekteyiz. Faiz indirimi ve kredi yapılandırmaları konusunda özellikle özel bankaların, temkinli davranmalarını anlayabiliyoruz. Ancak ticari hayatın toparlanması için, hem reel sektör temsilcilerinin hem de bankacılık sektör temsilcilerinin cesur adımlar atması gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada, bankalarımızın kredi yapılandırılmalarını, süratle hayata geçirmelerini bekliyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra 14. Meslek Komite ve Meclis Üyesi Doğan Erten söz alarak, yanıcı, yakıcı ve parlayıcı sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Paşaoğlu’da söz alarak, yapılan değerlendirmelerde harcamaların bütçe esaslarına uygun olarak gerçekleştiğini söyledi. İTSO Meclisinde gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here