İSTE’nin Çiçeği Burnunda Turizmcileri Kep Attı!

0
271

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Kep Atma Töreni’nde; belgelerini hocaları ile tek tek tokalaşarak alan çiçeği burnunda turizmciler, ailelerinin önünde keplerini havaya fırlatarak hayatlarında yeni bir sayfa açtı.

Mezun ve mezun adayı öğrenciler ile velilerinin sevinç ve heyecanla doldurduğu İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kep Atma Töreni, günün anlam ve önemi hakkında yapılan konuşmalar ile devam etti.

Bölüm birincilerinin konuşmalarının ardından Seyahat İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cemil Süslü ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Saçlı’nın öğrencilere ve velilere hitaben yapmış olduğu selamlama konuşmalarının ardından yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hakkında Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sait Doğan bilgi verdi.

Kürsüye gelen İSTE Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazif Çalış mezun adaylarına seslenerek: “Değerli genç turizmciler yıllardır devam ettiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra Ülkenize ve dünyaya karşı sorumlu genç turizmcilersiniz. İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemi başarılara imza atacaksınız.

Sizler başarıdan başarıya koşarken İskenderun teknik üniversitesini daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı talep ediyor bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum yolunuz açık olsun” dedi ve duygularını paylaşmaları için sözü öğrenci ve velilere bıraktı.

Konuşmalar sonrasında, belge takdimi için akademik kadro sahnede hazır bulunurken, öğrencilere de tek-tek belgeleri takdim edildi. Ardından, bahçede hazırlanan platformda, öğrenciler keplerini hep birlikte sevinçle havaya attı. Fakültedeki törenin ardından tüm öğrenciler, veliler ve öğretim elemanları, İSTE Yeni Kütüphane önündeki meydanında düzenlenen Toplu Kep Atma Törenine iştirak etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here