İSTE’DE 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının İlk Çalıştayı Gerçekleştirildi

0
162

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Çalışması Çalıştayı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştaya İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tolga Depçi ve Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, İSTE Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ersin Bahçeci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depçi Araştırmacısı olduğu projenin önemine ve proje ortakları ile atılan sağlam adımlara değindi. DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise birlikte atılan adamların daha sağlam ve gelecek vaat eden çalışmalar yapılmasını sağladığını ve İSTE ile iş birliği içinde olmanın kendileri içinde memnuniyet verici bir durum olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili Fizibilite tanıtım konuşmasını yapan İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğretim Üyesi Ersin Bahçeci; “Kurulacak olan merkez İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İTSO ortaklığında ve DOĞAKA güdümlü destek projesi ile hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Kaynaklı birleştirme yöntemleri, diğer birleştirme işlemlerinden daha fazla dikkat özen ve kabiliyet istemektedir. Bu nedenle sertifikalı kaynakçı ve kaynak uzmanlarının yetiştirilmesine özel önem verilmesi ve bu hususta sistematik ve sürdürülebilir bir çerçevenin çizilmesi gereklidir.

Kaynak işlemlerinin amacına uygun ve istenilen düzeyde olması için bu alandaki bilgilerin iyi kavranması, sentezlenmesi ve pratiğe dönüştürülmesi gerekmektedir. Profesyonel kaynakçıların yetiştirilmesi ve kaynak(çı) eğitmenlerinin eğitilmesi ve ayrıca bu alandaki gelişmelerin yakından takip edilerek bilimsel araştırmalar yapılmasını sağlayacak merkezlerin kurulması adeta zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle İSTE olarak Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulmasının ve işlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. İste olarak İskenderun’a değer katacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözü ilk konuşmacı olan Gazi Üniversitesi Kaynak ve Birleştirme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden (KABTEM) Prof. Dr. Adem Kurt’a bıraktı.

Kurt, ‘Endüstriyel İmalatta Kaynak ve Kaynak Merkezlerinin Önemi’ konulu sunumunu yaptıktan sonra, ‘Türkiye’de, Uluslararası Kaynak Enstitüsü (IIW) ve Avrupa Kaynak Federasyonu (EWF) çatısı altında yapılanan TR-ANB (Ulusal Yetkili Kurum) Çalışmaları kapsamında Eğitim ve Sertifikalandırma Sistemi’ konulu sunumunu yapmak üzere İstanbul Gedik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Tuba Karahan kürsüde yerini aldı.

Mükemmeliyet Merkezi, Uluslararası Kaynakçı Eğitimi ve Belgelendirme Programını Gazi Üniversitesi, KATBEM’den Prof. Dr. Hakan Ateş verdi. Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Acerer ‘Kaynak Eğitim Merkezlerinin Önemi’ konulu sunumu ile çalıştaya katkıda bulundu.

Katkılarından dolayı, İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve konuşmacılara İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depçi plaketlerini takdim etti. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here