İSTE, TÜBİTAK’ın da Starları Arasına Girdi

0
122

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) TÜBİTAK tarafından “Stajyer Star Programı” kapsamında yine sevindirici haberler getirdi. Prof. Dr. Murat Örnek ve Doç Dr. Abdulla Sakallı’nın proje yürütücüsü olduğu çalışmalar tam not aldı.

Türkiye’nin en yeni üniversitelerinden biri olmasına karşın akademik anlamdaki başarılarıyla adından sıklıkla söz ettiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bu kez TÜBİTAK’ın starı olmayı başardı.

TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, Ar-Ge kültürünü kazanmalarına vesile olmak ve bu alanda bilimsel araştırma yapmalarının önünü açmak adına gerçekleştirilen “Stajyer Star Programı” başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Prof. Dr. Murat Örnek ve Doç. Dr. Abdulla Sakallı’nın proje yürütücüsü olduğu çalışmalara TÜBİTAK tarafından “Stajyer Star Programı” kapsamında destek verildi.

Prof. Dr. Murat Örnek’in proje yürütücüsü olduğu çalışmada, İSTE İnşaat Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Necdet Ciğerli, TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı. “Arazide Farklı Yüklemelere Maruz Helisel Kazıklar İçin Optimum Tasarım Parametrelerinin Önerilmesi” başlıklı bu projeyle, Ciğerli; 6 ay süre ile görev alarak, bir araştırma projesinde öğrencilik yıllarında çalışma deneyimini yaşamış olacak.

Doç. Dr. Abdulla Sakallı’nın proje yürütücülüğünde Meteoroloji Mühendisliği 3. sınıf öğrencilerinden Enes Birinci de TÜBİTAK tarafından proje için tahsis edilen bursu kazanmayı başardı. Doç. Dr. Abdulla Sakallı’nın TÜBİTAK’ın bu desteğini alarak İSTE’yi Ciğerli ile beraber TÜBİTAK’ın starları arasına taşımayı başardı.

“İklim değişikliğinin ve iklimdeki ekstrem olayların Avrupa-Rusya ve Türkiye bölgesindeki tarım ve orman alanlarına etkileri” adındaki proje önemli hedefler ve amaçlar içerirken konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de başarılarından dolayı Prof. Dr. Murat Örnek, Doç. Dr. Abdulla Sakallı ve öğrenciler Necdet Ciğerli ve Enes Birinci’yi tebrik etti. Rektör Depci bu anlamda akademik çalışmalara destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here