İstanbul’da ‘Bir Zamanlar Antakya, İskenderun ve Musa Dağı’ Sergisi

0
295

hatay sergisiYaklaşık on yıldır yayınladığı kitapların yanı sıra düzenlediği sergiler ve toplantılarla da Türkiye’nin geçmişindeki kültürel çeşitliliğe ışık tutan “Birzamanlar Yayıncılık”ın yeni sergisinin ve kitabının konusu Hatay oldu! “Bir Zamanlar Antakya, İskenderun ve Samandağ” isimli sergi, 23 Nisan Çarşamba günü İstanbul’da yeni faaliyete geçen Galeri Birzamanlar’da açılıyor.

Orlando Carlo Calumeno Koleksiyonu’ndan kartpostal, fotoğraf, kitap ve diğer objelerin yer aldığı sergide Antakya, İskenderun ve Samandağ’da, Osmanlı döneminde nasıl bir kültürel çeşitlilik bulunduğu ve bunun hangi süreçlerden geçerek silinmekte olduğu yansıtılıyor. İskenderun, Antakya, Kırıkhan ve Musa Dağı Ermenilerinin tarihi sergide özel olarak öne çıkıyor.

23 Nisan günü saat 17.00’de, Tayyareci Fehmi Sokak 12/C Pangaltı, Şişli İstanbul adresinde Galeri Birzamanlar’da açılacak olan sergi, 8 Haziran’a kadar haftanın her günü 10.30-19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sergiye Paralel Kitap…

Sergiye paralel olarak yeni bir kitap da yayınlandı. Birzamanlar Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın adı: “Orlando Carlo Calumeno Koleksiyonu’ndan Kartpostallarla Antakya, İskenderun ve Musa Dağı Ermenileri”.

Osman Köker’in editörlüğünde hazırlanan kitaba Ahmet Fethi, Arlet İncidüzen ve Yasemin Köker çeviri ve araştırmalarıyla katkıda bulundu. İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilli olarak hazırlanan kitap, 168 sayfa. Kitapta 90 ya da 100 yıl öncenin Antakya ve İskenderun’unu günümüze taşıyacak olan 150 kadar fotoğraf bulunuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here