İssume Anaokuluna Çifte Ödül

0
85

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan İssume Anaokulu Beyaz Bayrak ve Sertifika ile ödüllendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı tarafından, obeziteyle mücadele amacıyla yürütülen ‘Beslenme Dostu Okullar Programı’ kapsamında İssume Ana okuluna  ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ verildi.

Okullarda obeziteyle mücadelede yeterli ve dengeli beslenmeyle düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla düzenlenen program kapsamında sertifikalarını ve beyaz bayraklarını aldıklarını söyleyen İssume Anaokulu müdürü Ahmet Dikili; “Çağımızın en büyük sorunlarının başında gelen ve ileriki yıllarda tüm sağlık sorunlarının temelini oluşturan obeziteyle mücadelede yavrularımızın sağlıklı beslenmesine özen göstererek ve düzenli hareket yaptırarak bu sertifikayı almaya hak kazandık. Sürekli olarak yapılan denetimlerden geçerek aldığımız gerek hijyen konusunda beyaz bayrak gerekse de beslenme dostu okul sertifikalarıyla işimizi ne kadar ciddiyete yaptığımızı bir kez daha kanıtlamış olduk. Gerek okul idaresi, gerek öğretmen kadromuz ve hizmetli personelimizle okulumuzun kalitesini daha da ileri götürme gayretindeyiz. Bu başarıları elde ederken özveriyle çalışan tüm okul kadromuza da teşekkür ediyorum” dedi.

Beyaz Bayrak nedir?

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullara beyaz bayrak verilmektedir. Bu belge 3 yıl süreyle geçerli olurken, kontroller de bu süre içinde devam etmektedir.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, toplum sağlığını koruma ve geliştirme, yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmenin, kamu kurum ve kuruluşlarının asli görevleri arasında olduğu vurgulanmıştır. Proje kapsamında, çocukların ruh ve beden sağlığının korunması amacıyla okullara yönelik hijyen kurallarının belirleneceği Okul Sağlığı Denetleme Formu hazırlanmıştır.Buna göre, okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılmaktadır. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here