İskenderunlu Yazar “Tutalga”yı Tanıttı

0
177

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde, yaşamından ve yaşanan olaylardan alıntı yaparak 7 yıl gibi bir sürede tamamladığı “Tutalga” adlı kitabını tanıtan Cumaali Doğan; “Kitabımda kurgu asla yok. Hepsi gerçekte yaşanan olaylardır. Ceza evlerinde işkencelerin nasıl yapıldığını kitabımda okuduğunuz zaman göreceksiniz” dedi.

Sokak Kitapları Yayıncılık tarafından yayınlanan “Tutalga” adlı kitabını dün İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İskenderunlu Yazar Cumaali Doğan, kitabının Türkçeye katkı sunması adına tamamen Türkçe kelimeleri kullandığının altını çizdi. 710 sayfadan oluşan kitabının içeri hakkında bilgi veren Yazar Doğan; “Bu benim ilk kitabımdır. Henüz ortaokul döneminden başlayan kitap yazma düşüncemi şuanda gerçekleştirebildim. Kitabımda 1980’li yıllarda yaşanan olayları, benim ve orada bulunanların cezaevinde yaşadıklarımız olayları konu aldım. Sıkıyönetim döneminde ceza evlerinde işkencelerin nasıl yapıldığını bulacaksınız kitabımda! Bunların hiçbiri de kurgu değildir. Benimde yaşadığım olaylardır” dedi.

Halk dilinde krizi tutma anlamına geldiği için kitabının adını Tutalga koyduğunu söyleyen Cumaali Doğan’ın kitabının içeriğiyle ilgili tanıtım yazısı şöyle;

“Madde 39-Özgür hiçbir kimse, yasal yargılaması yapılıp hüküm giymeksizin kendi benzerlerince tutuklanamaz, hapse atılamaz, mal ve mülkü elinden alınamaz, sürgüne yollanamaz ya da herhangi bir biçimde kötü davranışla cezalandırılamaz. Magna Carta (Büyük Özgürlükler Sözleşmesi) Bu belge 1215 yılında İngiltere’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş olmasına karşın o gündür bugündür, hani neredeyse bin yıldır ülkemize ulaşmayı başaramamıştır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here