“İskenderun’da Yaşayan Herkes Canından Bezmiştir”

0
100

mhp-ibrahim gül7MHP İlçe Başkanı Gül, Belediyenin İcraatlarını Sert Bir Dille Eleştirdi…

İskenderun Belediyesinin dört yıllık faaliyetlerini değerlendiren MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, geride bıraktığımız dört yıl içerisinde İskenderun Belediyesini idare edenlerin, bu şehirde yaşayan insanların beklentilerine cevap veremediğini belirtti.

“Her şey çok güzel olacak!” sözleriyle insanları oyalamaktan öteye gitmeyen beceriksiz bir yönetimin kendine inananları da mahcup ettiğini öne süren İlçe Başkanı Gül, “Büyük beklentilerle CHP’li belediye yönetimini göreve getiren CHP’li seçmenler bile mevcut belediyeden şikayetçidir. İskenderun’umuza genel olarak baktığımızda gördüğümüz tablo hiçte iç açıcı değildir. İyi temizlenmeyen cadde ve sokaklar, her gün kazılıp bırakılan yollar, artarak devam eden görüntü ve gürültü kirliliği İskenderun’da yaşayan herkesi canından bezdirmiştir” dedi.

“Sınıfta Kalmış Bir Yönetim İş Başındadır”

İskenderun Belediyesinin iyi yönetilmediğini savunan Gül; “Şehrin huzurunu temin etmekte büyük bir sorumluluğu olan İskenderun Belediye Yönetimi her fırsatta şehri mafya bozuntularından kurtardıklarını söylemekte ve bununla övünmektedir. Fakat bunun böyle olmadığını görmeleri için dönüp çevrelerine bakmaları yeterli olacaktır. Bugün itibariyle İskenderun Belediyesi iyi yönetilmemektedir. Hem siyasi anlamda hem de ekonomik anlamda sınıfta kalmış bir yönetim iş başındadır. Geride bıraktığımız dört yıl içinde belediye gelirleri azalmış, tahsilat alanları daralmış ve hizmet kalitesi düşmüştür. Fakat ne hikmetse bu hizmetlere karşılık ödenen maliyetler artmıştır. Belediyeyi devraldıkları 2009 yılındaki genel borcu 199 milyondan 241 milyona yükselmiştir” diye konuştu.

“Belediyenin Başarısızlığı Sadece CHP’ye Ait Değil”

Belediyenin başarısızlığının sadece CHP’ye ait olmadığını da sözlerine ekleyen İlçe Başkanı Gül; “İskenderun Belediyesinin başarısızlığı yalnızca CHP’li Belediye Yönetimi ve Meclis üyelerine ait değildir. Bu kötü yönetimin bir diğer suçlusu da dört yıldır belediye meclisinde CHP ile ittifak halinde olan AKP yönetimi ve meclis üyeleridir. İskenderun Belediye Başkanlığını kazanacağız diye beyanatlar veren AKP’nin belediye meclisindeki tavır ve tutumunu anlamakta herkes gibi bizde zorluk çekmekteyiz. AKP’nin içinde bulunduğu bu durum tam bir “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” durumudur” dedi.

“Su Bağlantı Ücretleri İnsanlarımız Zora Sokmuştur”

Su bağlantı ücretlerine de değinen Gül; “Bir diğer konu da su bağlantı adı altında her su abonesinden 520 lira talep etmektedir. İçme suyu şebekesinin yenilenmesi dolayısıyla tahsil etmek istenen bu miktar geçim sıkıntısı çeken insanlarımızı zora sokmuştur. Katkı payı adı altında vatandaştan toplanacak bu para içme suyu şebekesinin yenilenme maliyetinden daha fazladır. Şebekenin yenilenme masrafı İskenderun’da yaşayan vatandaşlarımıza yüklenmektedir. MHP belediye meclis üyelerinin çabalarıyla meclis gündeminde alınan bu katkı paylarının abone başına 100 TL olarak düzenlemesini talep etmekteyiz. İnsanlarımızın çıkarlarını korumakla sorumlu belediye meclis üyelerine çağrımız bu düzenlemeye destek olmalarıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here