İskenderun’da Noel Baba, Hediyeleriyle Çocukları Sevindirdi

0
516

Tüm dünya üzerindeki Hristiyanlar Noel’i kutlarken, kentimizdeki Noel kutlamaları ise geçtiğimiz Pazar günü ‘Noel Baba’nın çocuklara hediye dağıtması ile başladı. İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi tarafından düzenlenen programda, ilk olarak İncil’den, İsa’nın doğumunu anlatan bölümler okundu, Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından da kısa bir kutsama töreni gerçekleştirildi.

Duaların edilmesinin ardından elinde çanıyla ve hediye çuvalıyla kiliseye giren Noel Baba çocukların alkışları ve sevinç çığlıklarıyla karşılandı. Noel Baba kilise içerinde çocukların içinden geçerek kısa bir tır attı ve daha sonra bir sandalyeye oturarak, hediyeleri dağıtmaya başladı.

Minik çocuklar Noel Baba ile tanışmanın, hem de onun elinden hediye almanın heyecanıyla yerlerinde duramazken, isimleri tek-tek okunan çocuklar yanına gelip Noel Babanın elinden yaşlarına göre hediyelerini aldılar. Noel çuvalından çıkan kulaklık, oyuncak bebek, atkı, bere ve panduflarını alan çocuklar büyük sevinç yaşadılar.

Gerçekleştirilen etkinlikte bazı çocuklar Noel Baba’nın yanından ayrılmazken, bazıları da korkup ağlayarak kaçtılar. Anne-babalar da çocuklarının hediye aldıkları anları ise cep telefonlarıyla fotoğraflayıp videoya çekerek ölümsüzleştirdiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here