İskenderun’da Avrupa Spor Haftası Paraşüt Gösterisi Yapıldı

0
60

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanan ‘Avrupa Spor Haftası’nda İskenderun ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından paraşüt gösterisi yapıldı.

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması dolayısıyla bu yıl ‘Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam’ sloganı ile kutlanan ‘Avrupa Spor Haftası’nda İskenderun’da birçok spor aktivelerinin yanı sıra paraşüt gösterisiyle devam etti.

Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen etkinlikte Amanos Dağlarından atlayan paraşütçüler İskenderun Körfezi’nin semalarında renkli görüntüler oluşturdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ‘Avrupa Spor Haftası’nda İskenderun ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak birçok spor etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirten İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, “Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemi döneminde Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda İlçe müdürlüğü olarak çeşitli etkinliklerle farkındalık yaparak halkımıza spor yapma alışkanlığını kazandırmak adına bugünde paraşüt gösterisi gerçekleştirdik.

‘Avrupa Spor ‘Haftası’ndaki amaç özellikle asrın hastalıklarından olan koronavirüs salgını döneminde hareket etmenin ve spor yapmanın ne kadar önemli olduğunu, sağlığımızdan daha önemli bir şey olmadığını bir kez daha anlamış olduk. Halkımıza buradan çağrıda bulunarak spor yapmalarını hareketsiz kalmamaları noktasında spor yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Etkinlik, Amanos Dağları’ndan atlayış gerçekleştiren paraşütçülerin güvenli bir şekilde Atatürk Anıt Alanı’na inmeleriyle sona erdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here