İskenderun ve Osmaniye’de Yaşanan Terör Saldırılarının İlk Duruşması Görüşüldü

0
25

Yaklaşık 3 yıl önce, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’ndaki nöbetçi değiştirme aracına, terör örgütü mensupları tarafından roketatar ve makineli tüfeklerle gerçekleştirilen ve 6 askerin şehit olduğu 7 askerin de yaralandığı saldırıyla ilgili dava görüşülmeye başladı.

Saldırıyla ilgili, terörist grubun sorumlusu olduğu iddia edilen sanık hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 200 yıl, roketatarı kullandığı ileri sürülen sanık için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 320 yıl, diğer 7 sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet ile 23 yıl arasında değişen hapis cezalarının istendiği, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen duruşmada tutuklu sanıklar B.K, C.N, M.Ş.Ç, M.A, M.A, K.Y, B.D, H.S. ve M.N. hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, İskenderun’da yaşanan saldırıyla ondan birkaç ay sonra Osmaniye’de yaşanan  mayınlı saldırı olaylarının dava dosyasının birleştirilmesine karar verdi.

Duruşmada sanıklardan M.A, savunmasında, ablasının evinde kardeşi M.A’nın da bulunduğu sırada B.K. ile tanıştıklarını ve kendisini örgüt üyesi olarak tanıttığını söyledi. M.A, “B.K, kendilerini nakletmem için benden yardım istedi. M.Ş.Ç. ile yola çıktık. B.K. ve arkadaşlarını isteği yere bıraktık ve dönüşte ise Mersin’in Aydıncık ilçesinde yakalandık. Olayda bir suçum yoktur. Hatta bu olaylar nedeniyle ben mağdur oldum” diye konuştu.

Sanıklardan M.A. da ağabeyinin ifadelerine katıldığını belirterek, “Benim olayla bir alakam yok, suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. H.S. ise inşaat işleri yaptığı sırada B.K. ile tanıştığını, bir gün içinde ne olduğunu söylemediği bir poşetle yanına geldiğini belirterek, “Poşeti toprağa gömdü. Benden kendisine araç bulmamı da istedi, ben de kendisine bir tanıdığımdan araç buldum” ifadesini kullandı. H.S, B.K’nin toprağa sakladığı poşeti de daha sonra görevlilere kendisinin gösterdiğini, poşette patlayıcı maddeler olduğunu bilmediğini söyledi.

B.K. ise Hasanbeyli ilçesindeki olayın meydana geldiği sırada yapılan tükürük ve kan incelemelerinde olaya kendisinin karıştığının tespit edildiğini ancak o tarihte Kuzey Irak’ta olduğunu ileri sürerek, İskenderun’daki olaya da karışmadığını iddia etti. Sanıklardan, terörist grubun sorumlusu olduğu ileri sürülen K.Y. ile İskenderun’da roketatarı kullandığı ileri sürülen C.N. ise iddianamenin bütününün geç tebliğ edildiğini belirterek, savunmalarını bir sonraki duruşmada yapacaklarını kaydetti. Bunun üzerine sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here