İskenderun ve Gazetesi

0
80

Dünyanın merkezi ve kilidi durumundaki güzel ülkemizin en güneyinde, Akdeniz’in doğusunda tabi liman İskenderun Körfezi, her türlü bitkiyi yetiştiren Amanoslar’ın eteğinde kurulmuş, tarihi ve manevi güzellikleri ile gerçekten hak ettiği “Akdeniz’in İncisi” unvanını alarak anılan İSKENDERUN.

Kısa süre önce 5 Temmuz’da kurtuluşunu ve kumpas kurularak tarumar edilen, hak etmediği suçlamalara muhatap kılınan şanlı TSK’nin şehre girişini kutladığımız, tabiatın tüm güzelliklerini taşıyan kent İskenderun. Dağı, Denizi, Ovası üçü bir arada… Kışı, Yazı, İlk ve Sonbaharı aynı günde yaşanabilen, bizlere Allah (cc)’ın lütfü bir şehir.

Karayolu ile üç kıtaya bağlı, Akdeniz’den Cebelitarık Boğazı, yakınında Süveyş Kanalı ile tüm Kıtalara, dünyaya açılan ender bir Liman şehri. On beş dakika içerisinde ovada, denizde ve yaylada teneffüs etme imkânına, deniz, dağ ve ova turizmine sahip cennet şehir. Kim İskenderunlu olmak ve bu beldede yaşamak istemez? İskenderunlu olmak bir ayrıcalıktır. Burada doğup büyüdüğüm için hamt ediyorum ve mutluluğun yaşıyorum.

İl olmayı çoktan hak etmiş, iktidarlarca sözü dahi verilmiş olduğu halde, belde konumundaki yerler dahi İl olmasına rağmen, kendisi olamamıştır. İskenderun vekili olduğunu söyleyenler dahi, il olmaması için başkanlığını yaptığım İS-DER vasıtasıyla yapılan kampanyalara katılmamış, “SAHİPSİZ ŞEHİR!” Sadece daha önce de yazdığım üzere, sahipleri sayın mülki amirimiz ve sayın belediye başkanlarımız olmuştur. Her türlü destek onlardan olmuştur. O kadar sahipsiz ki imkân olsa alınıp başka bir yere taşınacak.

Mevcut iktidar döneminde ise Büyükşehir yasası ile beli kırılmış, doğrulması Hakk’a kalmıştır. BOP projesinin bölünmüş haritasında, yasal hale getirilmesi için, dış desteği de bulunan, bölücü örgütün Liman şehri olarak, Kürdistan’ın denize çıkış ve açılış yeri gözükmektedir.

* * * * * * *

Bu kadar güzellikleri bir arada barındıran şehrimizin, insanımızın sesini duyuran medyası, özellikle ismi ile anılan İSKENDERUN GAZETESİ vardır. 23 Temmuz günü kuruluşunun 68. yılını kutladığımız gazetemizin, Hedeflerinden ve Gazetecilik İlkelerinden ayrılmadan, Doğru, Dürüst, Yansız, Doğrudan Taraf, Süratli Haber Kaynağı ve İskenderun’un sesi olarak yayınını sürdürmektedir. Birçok yerel ve genel, yazılı ve görsel medyanın imkânlar karşılığında, küçülüp ezilmesine ve yalakalığına karşılık, eğilmeden, bükülmeden yayın hayatı sürdürmektedir.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle gazetemizin sahibi Rızkullah Beyi, Sorumlu Yönetici ve Yazı İşleri Müdürü İlyas Terbiyeli Beyi ve çalışanları ile tüm yazar arkadaşlarımı kutlar, nice yıllar dileyerek, İskenderun için, şimdiye kadar olduğu gibi iyi yayınlar niyaz ederim.

Hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here