İskenderun Polisine ‘Yol Kapanı’ Eğitimi!

0
194

polis-yol kapanı‘Yol Kapanı’ eğitimi alan İskenderun polisi, suçluların kaçtığı taşıtları, lastikleri patlatarak durdurmak için aldıkları eğitimin tatbikatını yaptı. Tatbikat başarıyla sonuçlandı.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünde çeşitli şubelerde görevli polislere, kaçakçılar, bombalı araç ve terörist takiplerinde güvenliği sağlayarak kaçanları etkisiz hale getirmenin eğitimi, teorik ve uygulamalı olarak verildi. Verilen eğitimin ardından kapan kullanımıyla ilgili bir de tatbikat yapıldı.

Yapılan tatbikatta, senaryoya göre içinde üç şüpheli bulunan bir otomobil, polis ekibinin ‘dur’ ihtarına rağmen kaçtı. Sirenlerin yankılandığı alanda şüpheli araç ile polis ekipleri arasında kovalama başladı.

Şüpheli aracın geçmesi beklenen sokakta da bir başka polis ekibi, kapan atma hazırlığı yaptı. Hızla sokağa giren aracın önüne atılan kapan, kaçan aracın lastiklerini patlattı. Fazla ilerleyemeyen otomobile yetişen takipteki ekipler ise araç içindeki şüpheli üç kişiyi kelepçeleyerek, etkisiz hale getirdi.

Otomobilin içi ve bagajı da aramadan geçirilerek, tatbikat tamamlanırken, benzer eğitimin aralıklarla devam edeceği de bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here