İskenderun Ligde Kalacak!

0
79

İskenderunspor 1967 Kulüp Başkanı Sedat Uysal, yaşanan gelişmeler ve bundan sonraki süreç hakkında açıklamalarda bulundu…

Çalkantılı bir süreçten geçtiklerini söyleyen İskenderunspor 1967 Kulüp Başkanı Sedat Uysal, takımın ve kulübün sezon başından bu yanan yaşadığı gelişmeler ve bundan sonrada ne olacağı yönünde İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde açıklamalarda bulundu.

Kulüp yönetim kurulu üyeleri ve yeni Antrenör Ali Gülmez ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Kulüp Başkanı Sedat Uysal, cemiyetini yeni yönetimini kutlarken, kamuoyu tarafından sıkça haksız eleştirilere maruz kaldıklarını söyledi. Çalkantılı bir dönemden geçtiklerini belirten Başkan Uysal; “Bu süreçte Hocamız Can Güven istifa etti. Kendisinin profesyonel lige çıkmasında ve çıktıktan sonrada takımın bir yerlere gelmesi için de büyük emeği olmuştur. Vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı ona teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet bayrağıdır. Şuanda da bayrağı Ali Gülmez hocamız devraldı. Yönetim olarak onun yanında olacağız.

Sıkça sorulan kulüp borcunu, net bir şekilde geçen sezon sonrası açıklamıştım. Şuana kadar gelinen noktada 1.400 olan borç 900 bine düştü. Bu yönetim, şuana kadar en çok finansman desteği veren konumundadır. Federasyondan ve iddiadan gelen toplam 427 bin lira hak ediş var ama maalesef borçlardan dolayı kulübe konan hacizler nedeni ile vergi dairesi ve SGK bu gelirlere el koydu. Yani bunları hiç kasamızda görmedik” diye konuştu.

Kimseye Şampiyonluk Sözü Vermedik!

Şuana kadar futbolculara da belli bir miktar ödeme yapıldığını ancak bunun yeterli olmadığını da dile getiren Başkan Uysal; “Hem 3 sezonun borcunu kapatmanın hem de yeni sezonda ayakta durmanın mücadelesi veriyoruz. Sezon öncesi oluşan platformda, kurumların hiçbiri verdikleri taahhütleri yerine getirmedi! Tabi ki bu zor günümüzde sadece işadamlarımızın değil, İskenderun halkının da katkı sunmasını ve en azından kombine bilet alarak kulübe katkı sunmalarını bekliyoruz. İlk yarıda şansımızın az olduğunu biliyorduk. Kimseye de şampiyonluk sözü de vermedik! Şu unutulmasın ki İskenderun Ligde kalacaktır! Kesinlikle düşmeyecektir. Kimsenin bu konuda endişesi olmasın!” dedi.

Futbolcuların idmana çıkmamasında az da olsa haklılık payının olduğundan söz eden Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yılmaz ise; “Fakat İskenderunlu olan genç futbolcularımızın abi olarak dışarıdan getirilen futbolculara uymamaları gerekirdi. Onların, bu takımı basamak olarak kullanmak için sahaya çıkıp, futbollarını oynamalarını ve takımı sırtlamalarını beklerdim. İşadamları da şunu iyi bilmeliler; kim bu takımı süper lige çıkarır ise, spor tarihinde adını yazdıracaktır. Sürekli onun adı yaşayacaktır. Tıpkı Lyonel Makzume gibi! Bakın onun adı halen anılıyor” diye konuştu. Yılmaz, kulübe baskı oluşturarak değil, gönülden destek olunmasından yana olduklarının da altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here