İskenderun Kıbrıs Genç TV’deydi!

0
155

bld-genç tvKıbrıs Genç TV’nin, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile yaptığı röportaj ve İskenderun çekimleri Kültür Yolu adlı programda yayınlandı.

İskenderun Belediyesi Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen röportajda, programla, İskenderun’un tanıtımının yapılacağını belirterek, program ekibine teşekkür eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Kültür Yolu programıyla insanların birbirine yaklaşacağını ifade etti.

Evrensel olan sanat ve sporun insanları bir araya getiren çok önemli unsurlar olduğunu, bu kapsamda etkinlikler düzenlendiğini ve yapılan spor kompleksine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın adının verildiğini belirten Belediye Başkanı Civelek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetiyle aynı coğrafyaya sahip olduğumuzu kaydetti.

Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde ulusal bir tenis turnuvasına ev sahipliği yapılacağını, bunun bir ilk olacağını anlatan Belediye Başkanı Civelek; “Geleneksel olarak mahalleler arası futbol turnuvası düzenliyoruz. Hem spor yapılması, hem mahalleleri tanıştırmak, kaynaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Uluslararası heykel sempozyumu düzenledik. O da ilk kez oluyor burada. Heykel sanatı sinerji oluşturacak” dedi.

İskenderun’un çok stratejik bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek, Atatürk Anıtı arkasında çok güzel iskele yapıldığını, İskenderun limanının Türkiye’nin en doğal ve en büyük limanlarından biri olduğunu söyledi. Başkan Civelek, zengin bir mutfak kültürüne sahip olan İskenderun’un, halkı ve coğrafyasıyla, gün batımıyla güzel bir kent olduğunu sözlerine ekledi.

Programdaki röportajında, İskenderun’un tarihi, coğrafi bilgilerine değinen İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu da, değişik kültürden insanlarımızın kardeşlik, barış içerisinde yaşamını sürdürdüğünü vurguladı.

İskenderun’un tarımı, kültürel yapısı, mutfak kültürü, deniz, liman, turizm, tarihi bilgilerine yer verilen Kültür Yolu Programı’nda hava, deniz, demiryolu, karayolu ulaşımı yanı sıra stratejik konumu, ılıman iklimi, sanayi ve turizm potansiyeli ile şirin Akdeniz kenti olduğu belirtildi.

 Kültür Yolu Programı’nda, Atatürk Anıtı Alanı, sahil kordonu, Ulucami, Ortodoks kilisesi, iskele, İskenderun Rauf Denktaş Spor Kompleksi açılış töreni, İskenderun Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisi, Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinin ve heykel sempozyumunun çalışmaları, İskenderun mutfağı gibi çekimler de yayınlandı.

Hülya Özkoyuncu’nun hazırlayıp sunduğu ve yapımcılığını üstlendiği Kültür Yolu adlı programla, ülkemiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında kültürel, kardeşlik ve dostluk köprüsü kurmak amaçlanıyor. Program, izleyemeyenler için tekrar yayınlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here