İskenderun Halkı Destek Verecek mi?

0
57

cengiz gül açıklama2Başkan Cengiz Gül, İDÇspor’un isim değişikliği ile İskenderunspor’a dönüşmesi konusunu değerlendirdi…

Son aylarda sıkça gündeme gelen İskenderun Demir Çelikspor’un isim değişikliği ile İskenderunspor’a dönüşmesi ile ilgili yapılan spekülasyonlara yanıt veren İDÇspor Kulüp Başkanı Cengiz Gül; “İskenderun kamuoyu dönüşsün diyor ama maalesef İskenderun’un önde gelenlerinin böyle bir talebi yok. Takımın adını değiştiriyoruz ama yine de bir şeylerin değişeceğini sanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu. Gül, şehrin her alanda ilgisiz olduğunu da belirtti.

İskenderun’da yok olan futbol aşkının yeniden uyandırılması, eski yıllardaki gibi hafta sonlarında sporseverlerin stada akın etmesi için birçok girişim yapılsa da bugüne kadar başarılı olduğu söylenemez. İskenderunluları stada çekmek için son olarak İskenderun Demir Çelikspor Kulübünün isim değişikliğine giderek İskenderunspor adıyla renklerini de Turuncu-Mavi yapacağını söyleyen İDÇspor Başkanı Cengiz Gül; “Bizler profesyonel lige çıktığımız günden bu yana İskenderunlu sporseverlerden maddi değil, manevi destek bekledik. Ama maalesef bunu bile çok gördüler ve takımlarına sahip çıkmamaktalar. Kısıtlı maddi imkânlara rağmen bilgi ve deneyimlerimizle kulübü bugüne kadar ayakta tutabildik. Şuan takımın 2. ligde olması bile büyük başarıdır.

İskenderun’da iki kulübün birleşmesi konusunda birçok spekülasyonlar yapıldı ama ne hikmetse bugüne kadar İskenderun’da futbolun gelişmesi, daha ileriye gitmesi için birileri gelip de kulübe katkı vereceğiz demedi. Dedi de biz mi kovduk sanki! Bugüne kadar destek adına maçlarımıza dahi gelmediler. Biz onlardan maddi destek istemedik. Her şey para değildir. Manevi destek vermeleri beklerdik ama maalesef bunu dahi yapmadılar. Ayrıca kulübümüzün adının değişmesini İskenderun’un önde gelenleri değil sadece kamuoyu bunu talep etmektedir. Bu yönde talepler var bizde kulübün adını değiştireceğiz” diye konuştu.

Bu Şehir Her Alanda İlgisiz!

İsim değişikliğinin ardından ilgisizlik konusunda bir şeylerin değişeceğine inanmadığının da altını çizen Gül; “Şimdi şunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum! Yarın kulübümüz İskenderunspor adını alınca bakalım ne değişecek? Yine de bir şeyler değişeceğini sanmıyorum. Bu şehir her alanda ilgisiz! Bu şehir kendi değerlerine sahip çıkmıyor! Bugüne kadar hiçbir zaman güçlü bütçemiz olmadı. Kulüp, sadece İsdemir işçilerinden alınan aidatlarla ayakta duruyor. Şuanda da bu takımı yaşatmak için arkadaşlarımız mücadele ediyor. Adı değişince işçiden katkı alınamayacak. Peki, İskenderun halkı bu desteği verecek mi?” diye konuştu. Haber: Zeki KUTLU

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here