İskenderun Haftalardır Vekaleten Yönetiliyor…

0
118

Yeni Kaymakam Atamasından Ses Yok!

İskenderun Kaymakamlığı haftalardır vekâleten yönetiliyor. Kaymakam Yönden’in Gaziosmanpaşa’ya atanmasının ardından Mayıs ayından bu yana vekâletle yönetilen İskenderun’a henüz kaymakam ataması yapılmadı.

Kaymakam Yönden’in atamasının ardından hemen kentten ayrılması ve o tarihten bu yana İskenderun’a kaymakam ataması yapılmaması mega kent İskenderun’a yakışmadı. Bazı kesimlerden gelen tepkiler de İskenderun gibi büyük bir kentin haftalardır vekâleten yönetilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığı kaydedildi.

Tepkilerde İskenderun’un normal bir ilçe statüsünde olmadığı ve bu gözle görülmesinin de büyük bir hata olduğu dile getirildi.

7 Haftadır Vekaletle Yönetiliyor…

Yönden, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı “Valiler Kararnamesi” ile Kilis İline Vali olarak atanan Recep Soytürk’ün 4 Kasım 2018 tarihi itibariyle ilçemizdeki görevinden ayrılmasının akabinde, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce Bursa İli Kestel İlçesi Kaymakamı iken İskenderun Kaymakamı olarak görevlendirilmişti. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 05/11/2018 tarihli Olurları ile İskenderun Kaymakamlığına görevlendirilen Yönden, 18 Kasım 2018 tarihi itibariyle ilçemizdeki görevine başlamıştı.

Yaklaşık 4 yıldır İskenderun’da görev yapan Kaymakam Yönden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla İstanbul İli Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atandığından 20 Mayıs 2022 tarihi itibariyle İskenderun’daki görevinden ayrıldı. 23 Mayıs 2022 tarihi itibariyle de Gaziosmanpaşa Kaymakamlığındaki görevine başladı.

Kaymakam Yönden’in yerine yeni bir atama yapılıncaya kadar İskenderun Kaymakamlığımıza da Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara vekâlet ediyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here