İskenderun Devlet Hastanesinde Bir İlk!

0
1487

Laparoskopi yöntemiyle rahim alma ameliyatı, Hatay’da devlet hastaneleri nezdinde ilk kez İskenderun Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi. Operasyonun Hatay genelindeki kamu hastaneleri açısından bir ilk olduğu kaydedildi.

İskenderun Devlet H doktorlarından, Jinekolog Op. Dr. Emin Ceylan, Jinekolog Op. Dr. Kemal Kılıç ve Jinekolog Op. Dr. Ozan Turgut, uzun süredir düzensiz bir şekilde aşırı adet kanaması olan İncinaz Dikenli (47) isimli hastanın ameliyatını laparoskopi yöntemi ile gerçekleştirdi. Hasta ilk kez uygulanan operasyonun ardından bir günde sağlığına kavuştu.

Op. Dr. Emin Ceylan ve Op. Dr. Kemal Kılıç, Hatay’da devlet hastaneleri nezdinde ilk kez İskenderun’da laparoskopi yöntemiyle rahim alma ameliyatı gerçekleştirildiğini belirterek bu alanda İskenderun Devlet hastanesinde birçok ameliyat yapıldığını ancak rahim alma ameliyatının ilk kez uygulandığını belirttiler.

Kapalı ameliyat yöntemiyle rahmi alındıktan sonra sağlığına kavuşan İncinaz Dikenli ise ameliyat öncesi biraz korktuğunu fakat doktorlara güvendiğini ve nihayet sağlığına kavuştuğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here