İskenderun Cumhuriyetçi Gençler Platformu’ndan Yardım Kampanyası

0
71

Yaklaşık yirmi genç ile birlikte kurulan İskenderun Cumhuriyetçi Gençler Platformu, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya başladı.

Yönetim Kurulu ile Kurucular Kurulunun hazır olduğu platform, resmiyet kazanması açısından hukuki başvurularını da bu hafta içinde yapmayı planlıyor.

Kuruluş aşamasında olan İskenderun Cumhuriyetçi Gençler Platformu, ilk etkinliğini, Karahüseyinli, Kışla ve Nergizlik bölgelerinde düzenlediği yardım kampanyası ile gerçekleştirdi. Hatay yangınında evi ve eşyaları zarar gören vatandaşlar ile kucaklaşan platform üyeleri yaraları sarmaya çalışıyor.

Kurucu üyeler Leyla Bilen ve Öykü Korkmaz’ın yaklaşık 10 gün öncesinden yapmış oldukları yardım çağrıları olumlu sonuçlandı. Hayırseverlerin destekleriyle onlarca yardım kolisi hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Atkı, mont, çarşaf, battaniye, kırtasiye malzemeleri gibi eşyaların bulunduğu yardım kolileri Karahüseyinli, Nergizlik, Kışla bölgelerinde Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin lojistik destekleri ile dağıtıldı.

Aileler ile buluşup ve kucaklaşan platform üyeleri adına konuşan Avukat Erdem Harmaoğlu; “Önümüzdeki günlerde yeni faaliyet planlarımız var, gittikçe büyüyoruz. Platformumuzun ana omurgasını Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet kriterleri oluşturduğu için çok fazla ilgi görüyor. Bu önemli etkinliğin mimarları olan Leyla Bilen ve Öykü Korkmaz arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm katılımcı ve kurucu üyelerimize, lojistik desteklerini esirgemeyen Hatay Milletvekilimiz Suzan Şahin’e, Hatay Büyükşehir Belediyemize ve kıymetli Muhtarlarımıza kocaman teşekkür ediyoruz. Faaliyetlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here