İskenderun Belediyesinin İstinaf Mahkemesine Yaptığı İtiraza Red!

0
18

Adana Bölge Mahkemesi (İstinaf), İskenderun Belediyesi tarafından yapılan itiraz başvurusunu reddetti. Duruşmalar sonunda meclisin yetkilerinin devredilemeyeceği yönünde karar alınmış, Belediye Başkanlığı olarak da alınan karara itiraz edilmişti.

Yaklaşık üç yıl önce gerçekleştirilen İskenderun Belediye Meclisi toplantısında, 81-82 nolu Meclis kararlarıyla Belediye Meclisinin yetkileri oylanarak Fatih Tosyalı’ya devredilmişti.

Hiçbir şart altında Meclisin yetkilerinin hiçbir şekilde başkasına ve başkalarına devredilemeyeceğini savunan CHP Meclis Grubu kararların iptalini istemiş ancak talep de reddedilmişti. Bunun üzerine,  CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu grubu adına Hatay 2. İdare Mahkemesine dava açmıştı.

Mutlu’nun açmış olduğu davalar sonucunda İdare Mahkemesi de ‘Belediyenin karar organı olan ve o yörede yaşayan insanların en geniş olarak temsil edildiği Meclisin yetkilerinin devredilemeyeceği, sözleşme yapma yetkisinin sınırları belirsiz, genel ve muğlak ifade ile kimler lehine hangi hizmet ve proje kapsamında yapılacağı belirtilmeksizin devrine ilişkin üç ayrı dava ile ilgili kararları vererek 81, 82 ve 83 nolu Belediye Meclisi işlemlerinin iptaline’ karar vermişti.

İptal Kararına İtiraz…

Hatay İdare Mahkemesinin verdiği kararların ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve yöneticileri, Adana Bölge Mahkemesine (İstinaf) başvurarak alınan kararlara itiraz etmişlerdi.

Adana Bölge İdare Mahkemesi (İstinaf) yapılan itirazın reddine ilişkin 03/01/2020 tarihli kararda ‘Hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır’ şeklindeki kararının gerekçe usul ve yasaya uygun olduğuna, İskenderun Belediye Başkanlığının istinaf başvurusunu REDDİNE karar verdi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu; “Bu süreçten sonra yapacağımız çalışma İskenderun Belediye Başkanlığı Hatay İdare Mahkemesinin 81-82 Nolu Meclis kararlarını iptal etmesine rağmen Belediye Başkanlığının hukuksuz şekilde bu sürede yapmış olduğu kiralamalara, devirlere, satışlara ve benzeri uygulamalara suç duyurusunda bulunarak yargıya taşımak olacaktır” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here