İskenderun Balıkçı Barınağına Mini Tersane!

0
91

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habip Yücel Dalgıç, Sahil Güvenliğin yanında bulunan boş alana kendi imkânlarıyla, balıkçı esnafı ve özel tekne sahiplerinin faydalanacağı ufak bir tersane yaptırıyor.

İskenderun Balıkçı Barınağında teknelerin bakım ve onarımlarının yapılacağı bir proje hayata geçiriliyor. Tersane projesi hayata geçtiğinde, rıhtım üzerinde bulunan hafif ve ağır tonajlı teknelerin bakımları burada yapılacak ve denize indirilecek. İskenderun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de bu projeye destek veriyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğünün gözetmeni olarak görev yapan Musa Bebek, devletimizin İskenderun Balıkçı Barınağında yapılan her olumlu işin yanında yer aldığını kaydederek, İskenderun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Hatlar’ın da konuları yakından takip ettiğini, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun da yapılan olumlu yatırımların yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili konuşan Tersane Teknik Sorumlusu, Balıkçı Barınağı Genel Koordinatörü Mustafa Birol Karakaya; “Balıkçı Barınağımızı yenilemek uğruna çok uğraş veriyoruz. Yerel yönetimlere iş makinesi için yaptığımız her başvuru boşta kaldı. Bizler çaresiz kaldık ve kendi imkânlarımızla bu barınağımızı başkanımız Yücel Dalgıç’ın bilgisi doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habip Yücel Dalgıç ise şehrin gözbebeği olan İskenderun Balıkçı Barınağının iyileştirilmesi uğruna çok uğraş verdiklerini kaydederek; “Rıhtımlar ağır tonajlı ve hafif tonajlı teknelerle dolu. Bunca ağırlığı taşıyamaz hale gelen rıhtımlarımız tehlike arz etmeye başladı. İşin kötü tarafı barınağımızın her yönünde görüntü kirliliği mevcut! Baktık ki olacağı yok kendi imkânlarımızla ve kendi çapımızda bir mini tersane yapmaya karar verdik. Elektriğimiz yoktu onu bağlattık. Suyumuzu çoğu teknelere kadar getirttik. Biz mücadele ettikçe çehresi değişen bir barınağı İskenderun halkına sunmanın gururunu yaşayacağız.

Bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen Başta Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, İskenderun Kaymakamımız Sayın İskender Yönden’e, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ergün Çolakoğlu’na, İskenderun Tarım ve Orman Müdürü Sayın Osman Hatlar’a, İskenderun Milli Emlak Müdürlüğüne ve emeği geçen her kese teşekkürler ederim” diye konuştu.

Kamuoyunun bildiği üzere, ilçemizin en gözde yerinde bulunan İskenderun Balıkçı Barınağı, elektriksiz ve susuzdu, sıkıntılı bekleyişini sürdürüyordu. Özellikle geceleri vatandaşların korkuyla gezdikleri yerdi. Bu yerle ilgili birçok haber ve yorumlara ne yazık kimse ses vermedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here