İskenderun Balıkçı Barınağına Devlet Eli Değecek!

0
87

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, beraberinde Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdulkerim Güven ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı olmak üzere İskenderun Balıkçı Barınağına ziyarette bulundu. Heyet barınakla ilgili sorunları masaya yetirdi.

Bugüne kadar İskenderun Su Ürünleri Kooperatifinin gayreti ile işlerin yürütüldüğü ve kanayan bir yara olarak duran İskenderun Balıkçı Barınağına artık devlet eli değecek.

Kaymakam, Milletvekili ve Belediye Başkanından oluşan heyet, İskenderun Balıkçı Barınağını ziyaret ederken, balıkçıların sorunlarını da dinledi. Heyeti, Hatay Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Celal Bilen ile İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Habip Dalgıç ağırladı. Bilen ile Dalgıç, barınağın sorunları hakkında heyete bilgiler verdiler.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Habip Dalgıç, ziyaretten ötürü memnuniyetini belirtirken; “Barınağımıza ilgi ve alakalarından dolayı Milletvekilimiz Abdulkadir Özel, Hatay Valimiz Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İskenderun Tarım İlçe Müdürlüğü idarecilerine teşekkür ediyorum. Barınağımızda kendi imkanlarımız ölçüsünde balıkçı esnafımıza ve özel tekne sahiplerine hizmet etmekteyiz ama bazı sorunlarımızı aşamıyoruz. Diğer illerde bulunan barınaklarda oluşan sosyal hizmetler, bizim burada da neden olmasın? Çok çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Hatay Su Ürünleri Kooperatifi Birlik Başkanımız Celal Bilen de sorunları kendi imkanları çözmeye çalıştıklarını, birçok sıkıntının giderildiğini ancak devletimizin eli değdiğinde çok daha güzel şeylerin olacağına işaret etti.

Sorunlar, El Birliği ile Çözülecek

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise sorunları önceden bildiğine dikkat çekerek; “Bu konuda bize düşen görevler neyse yerine getireceğim. Daire Müdürümüz tüm detayları not aldı ve çalışmalara başlandı. Barınakta güzel şeyleri oluşması bizleri ve vatandaşlarımızı memnun eder” şeklinde konuştu.

Balıkçı esnafı ile sıcak bir sohbet eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de; “Devlet olarak bize ne görev düşerse onu muhakkak yerine getireceğiz. İskenderun, her yönüyle izlenmeye değer bir ilçemiz. Buraların güzel olması, şehrimizin güzelliğine de yansıyacaktır. Sayın Vekilimiz ve Sayın Valimizle birlikte bazı sorunları çözeceğiz” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise uzun zamandır İskenderun Balıkçı Barınağını gözlediğine değinerek; “Barınakta oluşan güzellikler ilk önce balıkçı esnafımızı ve vatandaşlarımızı memnun edecek. Kooperatif Başkanımız buranın taslak projesini hazırlayacak ve bu proje üzerinde yapılacakları işaretleyecek. Bizlerde bu eksiklikleri gerekli üst birimlere taşıyacağız.

Barınağımız gerçekten elektriksiz ve bakımsız durumda. Gerekli ilgi ve ihtimamı göstereceğim. İskenderun Belediyesi ile birlikte öncelikle önemli sorunları çözecek ve bu güzel köşemizi İskenderun halkımızın beğenisine sunacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Heyet, yetkili ve balıkçı esnafı ile hep birlikte Barınağı gezerek, sorunlar hakkında istişare ve değerlendirmelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here