“İşimiz Zor Ama Sevdamız Büyük”

0
206

nazım culha48Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Mazbatasını Aldı

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha mazbatasını aldı. İskenderun Adliyesi’nde meclis üyeleri ve kalabalık halkla birlikte düzenlenen törenle mazbatasını Arsuz İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hatice Yaşar Ünsal’ın elinden alan Nazım Culha, mutluluğunu ve gururunu ilk önce yanında bulunan eşi Selda Culha ve ardından da milletvekilleriyle paylaştı.

CHP Hatay Milletvekilleri Avukat Mevlüt Dudu ve Mehmet Ali Ediboğlu, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nun da hazır bulunduğu törenle mazbatasını alan Nazım Culha’nın ardından 23 meclis üyesi de mazbatalarını alarak resmen görevlerine başlamış oldular.

Mazbataların alınmasından sonra bir sürpriz de Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’ya yapıldı. CHP Arsuz Belediye Başkan Adaylığını doğum gününde alan Nazım Culha, mazbatasını da Vekil Dudu’nun doğum gününde alınca ortaya sürpriz bir doğum günü kutlaması çıktı. Belediye Başkanı Nazım Culha, 48’nci yaşını kutlayan Vekil Dudu’ya Adliye Binası’nda doğum günü pastası getirterek güzel bir sürpriz yaptı.

Doğum günü pastasının kesilmesinin ardından da ilk açıklamalar pastanın başında yapıldı. CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu; “Hatay, kardeşlikten ve barıştan yana tercihini kullanmıştır” diyerek katkı sunan herkese teşekkür etti.

nazım culha49

CHP Arsuz İlçe Başkanı Avukat Faik Çekin ise, Türkiye genelinde birçok il ve ilçede şaibeler ve tartışmalar yaşanırken, Arsuz’da huzur ve güven ortamında net bir başarı elde edildiğini söyledi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise duygularını şöyle özetledi:

“Bu mazbata herkesin ortak başarısıdır. Bu mazbatanın alınmasında en az benim kadar emekleri olan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra bizi görev bekliyor. Arsuz yeni kurulan bir ilçe. Arsuz’u hak ettiği yere getirmek için her türlü çabayı göstereceğiz. Bu güvene layık olacağız.”

Nazım Culha ve ekibi Arsuz merkez belediyesine giderek görevi resmen devraldılar. Mazbatasını aldıktan sonra Arsuz Belediyesi’nin yolunu tutan Nazım Culha, belediye personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. Kapanan belde belediyelerinin başkanları ve personelinin karşıladığı Nazım Culha, tüm belediye çalışanlarına iş garantisi vererek, tüm çalışanların her zamanki gibi görevlerinin başında olacağını müjdeledi.

Gözcüler ve Arsuz Belediye binaları hariç tüm belde belediye hizmet binalarının Hatay Valiliği tarafından çeşitli kurumlara tahsis edildiğini üzülerek öğrendiğini belirten Nazım Culha, belediye hizmet binalarının Arsuz ilçe belediyesine geri getirilmesi konusunda gerekli tüm girişimleri yapacaklarını söyledi. Gözcüler ve Arsuz belediye hizmet binalarının fiziki şartlar itibariyle yetersiz kalacağını belirterek, hukuk sürecini başlatarak gayrimenkullerin dönüşünü sağlayacaklarını söyledi.

Tüm mahallelerde yerinde hizmet verecekleri yönündeki sözünü hatırlatan Nazım Culha, belediye hizmet binalarının geri alınması sürecine kadar bina kiralama gibi geçici çözümlerle mahallelerde yerinde hizmet vererek halkın mağdur edilmesinin önüne geçeceklerini müjdeledi.

Seçim sürecinden kaynaklanan hizmet akışındaki aksamanın kısa sürede giderileceğini belirten Culha; “İşimiz zor ama sevdamız büyük. Arsuz ilçesinde yaşayan Karaağaç’tan Kale’ye herkesin belediye başkanı olarak eşit hizmet vereceğiz” diyerek kararlılığını ortaya koydu.

Kapanan Arsuz Belde Belediye Başkanı Fuat Süme, belediyenin mührünü Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya verirken, Hatay Büyükşehir belediyesini de Arsuz halkının oylarının kazandırdığına dikkat çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here