İş Dünyasından Uçak Sefer Artırımı ve Saat Düzenleme Talebi

0
18

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hayzaran, Havalimanı Sefer Sayılarının Arttırılması ve saatlerin de düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

Yerli ve yabancı turistlerde artış beklendiğine dikkat çeken Hayzaran; “Hatay Havalimanı 2007 yılında hizmete açılan ve 2008 yılında Uluslararası Hava Hudut Kapısı olarak ilan edilen ülkemizdeki 55 adet faal havaalanlarından biridir.

Kadim şehrimiz Hatay; onlarca medeniyete ev sahipliği yapan, kucak açtığı tüm medeniyetlerden aldığı mirasın harmanlandığı, insanlığın en eski yerleşim yerlerinden biri olan tarih boyunca farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşadığı; barış, kardeşlik, hoşgörü kenti, doğa sporlarının, aromaterapinin, gastronominin, tarihin, kültür, inanç ve gastronomi turizminin Türkiye’deki en önemli destinasyonlarının başında gelmektedir.

UNESCO’nun 26. Gastronomi Şehri olması ve 1 Nisan 2022’de Medeniyetler Bahçesi temasıyla açılan EXPO 2021 Hatay organizasyonlarının da etkisiyle yerli ve yabancı konuklarımızın ilimize gelmesinde artış beklenmektedir.

Bu bağlamda; hava yolu ile ulaşım tercihi her geçen gün artmakta olup; Hatay’dan yurt içine yapılan Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya ile yurt dışına yapılan Kıbrıs, Riyad, Almanya ve Cidde seferlerinin arttırılmasını ve sefer saatlerinin makul saatlere göre düzenlenmesini Hatay iş dünyası olarak talep etmekteyiz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here