“İmar Planı Üç Günde Bitmez!”

0
73

CHP’li Meclis Üyesi Turan, İskenderun’un İmar Planının Geç Kaldığı Yönündeki Eleştirilere Yanıt Verdi…

İskenderun Belediyesi tarafından büyük titizlikle ve bilimsel olarak hazırlanan yeni imar planında kentin bir çok sıkıntısının ortadan kaldıracağını söyleyen CHP Belediye Grup Başkanvekili Kamil Turan, İskenderun gibi böylesi büyük bir kentin revizyon imar planının 3 günde bitmesinin beklenmesinin yanlış olduğunu belirtti.

İskenderun’un revizyon imar planında geç kalındığı, şimdiye kadar bitirilmesi gerektiği yönünde yapılan eleştirileri kabul etmeyen Grup Başkanvekili Turan; “Bunu söyleyenler bilgiye dayalı konuşmuyor. Bu eleştiriyi Mimarlar Odası yapsa buna söyleyecek sözüm olmazdı ama bu yönde eleştirileri yapanların siyasi düşünce ile hareket ettiğine inanıyorum. Çünkü bu eleştiriyi yapanlar, siyasi kimliğe sahip kişilerdir.

Oysaki bu yapılmakta olan revizyon imar planı, büyük bir titizlikle ve bilimsel olarak hazırlanmaktadır. Bu hazırlanırken de ilgili sivil toplum örgülerinin de görüş ve düşünceleri alınarak hazırlanmaktadır. Öncelikle ulaşım planı hazırlandı ve bitti. Bu plan revizyon imar planı yapılan firmaya verildi. Bu planı esas alarak bir plan hazırlanıyor. Tarihi dokuları korumaya dayalı koruma planı da bitti.

Bu tür geniş kapsamlı bir projensin 3 gün içerisinde bitirilmesi beklenemez. Kısmetse yeni imar planı Şubat veya Mart ayında meclise sunulacaktır. 80’li yıllarda büyüyeceği açıkça belli olan kentimizde neden bugüne kadar yapılmadığının sorgulanmadığı da aşikârdır. Şuana kadar Karahüseyinli’nin sahil kısmının imar planı tamamlandı ve meclisten de geçti. Bu bölgenin kara kısmının yeni imar planı da meclise getirilecek” dedi.

‘Yatırımcılar bekletiliyor’ yönündeki eleştirilere de yanıt veren CHP’li Kamil Turan; “Bende yatırımcıyım! Ama bu plan yapılırken sadece benim veya bir iki kişinin beklentisine göre hareket edilmesi beklenmesin. Bizim için halkın beklentisi önemli. Bizler 1 kişi veya bir zümreye yönelik de çalışmıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here