İlkokul Öğrencileri Kitaba Dört Elle Sarıldı

0
287

okuma etkinliği3İskenderun Hürriyet İlkokulu 3/E ve 3/K sınıfı öğrencileri, Kütüphane Haftası münasebetiyle dün İskenderun Halk Kütüphanesini ziyaret etti. 3. sınıf öğrencileri ellerine aldıkları okuma kitaplarını okuyarak, bilgi depoladılar.

Sınıf öğretmenlerinin eşliğinde kütüphaneye giden İskenderun Hürriyet İlkokulu öğrencileri, Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman ile birlikte kütüphaneyi dolaştılar. Kütüphanelerin toplum üzerindeki önemini öğrencilere anlatan 3/E Sınıfı Öğretmeni Nuray Pehlivan, bilgi kaynağının kütüphaneler olduğuna işaret ederek, öğrencilerin araştırma ödevlerini en iyi ve doğru şekilde kütüphanelerden temin edilebileceklerini söyledi.

Öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Sınıf Öğretmeni Pehlivan; “Dilediğimiz zaman kütüphanelerimize gelerek bilgi depolayabilir ve araştırma yapabiliriz. Burada devletin bizlere sağladığı imkânlar ile gerek internet üzerinden gerekse kaynak kitaplarından istediğimiz bilgilere kolayca erişebilirsiniz” dedi.

Sadece Kütüphane haftası münasebeti ile değil her zaman öğrenci ve yetişkinlerin kütüphaneye olan ilgisinin iyi olduğuna işaret eden Kütüphane Müdürü Yaman, ziyarete gelen öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı.

Kütüphaneyi gezen 3. sınıf öğrencileri, okuma solunda oturarak ellerine aldıkları okuma kitaplarını büyük bir heyecan ile okudular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here