İlelebet Türk Yurdu

0
55

Türk Askerinin İskenderun’a Girişinin 84. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Türk Askerinin Hatay’a İskenderun’dan girişinin 84. yıldönümü dolayısıyla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunuldu.

‘Hatay Benim Şahsi Meselemdir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda, İskenderun’un anavatana ilhak oluşunun 84’ncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, askeri ve sivil erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım gösterdi.

Törende; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Ata’mızın manevi huzuruna sunulmasının müteakibinde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şahadete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımızın eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlamı ve önemine binaen bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a 5 Temmuz 1938’de girmiş. Bu bir kurtuluş sevinci ve coşkusu oluşturarak Hatay Davasını beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırmıştır.

Atalarımızın, değerli büyüklerimizin mücadelesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün desteği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomasi hamlesi, Hatay Davasını büyük önderin istediği bir istikamette sonuçlandırmıştır. Kurutuluş Bayramımızın 84. yıldönümünde, Yurtta Barış Dünyada Barış şiarıyla bütün dünyaya seslenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Albay Şükrü Kanadlı’yı, kahraman ordumuzu ve Hatay davasında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın akabinde anıt şeref defteri de imzalanarak, çelenk sunma töreni sona erdi.

Tük Askerinin Hatay’a İskenderun’dan girişinin 84. yıldönümü dolayısıyla ayrıca, Deniz Müzesinde ‘Hatay’ın Kurtuluşu Sancak, Millet, Devlet’ konulu resim sergisi açıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here