İKEM’lilere ‘Cambridge’ ve ‘Fit In Deutsch’ Başarı Sertifikası

0
272

ikem koleji7Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Cambridge ESOL ve Fit in Deutsch Sınavlarında başarılı olan 215’i İngilizce 68’i de Almanca sınavlarında olmak üzere toplamda 283 İkem’li öğrenciye dün İkem konferans salonunda düzenlenen tören ile diplomaları verildi. Törende konuşan İlköğretim Okul Müdürü Emine Çirkin, geleceğimiz olan çocuklarımızın bir dil değil, birkaç dil bilmeleri gerektiğini belirtti.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’nun da katıldığı diploma töreninde Mersin Merkezi Evrim Yabancı Dil yetkilisi İnanç Çil de hazır bulundu. Törenin açılış konuşmasını yapan İlköğretim Okul Müdürü Çirkin; “İkem Koleji, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 215 öğrencisini Cambridge Üniversitesi ESOL ve 68 öğrencisini de Goethe Enstitüsü Fit in Deutsch Sınavlarına hazırlama desteği vererek oldukça önemli bir başarıya imza atmıştır. Bilindiği gibi Cambridge Üniversitesi ESOL ve Fit in Deutsch Sınavları, yabancı dil öğrenme düzeyleri ve geçerliliği onaylanmış dil yeterliliği ölçütlerini içeren ve itibar gören sınavlar niteliğini taşımaktadır” dedi.

ikem koleji8

Dilin bir gereksinim olduğunu söyleyen Çirkin; “Geleceğimiz olan çocuklarımıza bir dil değil, birkaç dil eğitimi vermek artık zorunluluk olmuştur. Bu konuda da biz kurulduğumuz günden bu yana doğru adımlar attığımıza da inanıyorum” diye konuştu.

Söz alan İngilizce Bölüm Başkanı Tuğba Hatipoğlu da; “Öğrencilerimiz, okulumuzda yabancı diller öğrenirken entelektüel birikim, diğer kültürleri tanıma ve sosyal beceri geliştirmek gibi çok önemli kazanımlar elde ediyorlar. Bunların yanı sıra uluslararası geçerliliği olan sınavlara da katılarak fark yaratan oldukça ciddi deneyimler kazanırken İngilizce eğitimleri ile uluslararası sınavlarda yine üstün bir başarıya imza attılar” dedi.

ikem koleji9

Daha sonra söz alan Lise Almanca Öğretmeni Beste Yeşildağ ise; “Fit in Deutsch sınavında % 99 luk bir başarı elde ettik. 2 yıldır göstermiş olduğumuz eğitimler sonucunda yabancı dil ve Almanca yeterliliklerini de uluslararası geçerliliğe sahip Goethe Enstitüsü Fit in Deutsch Sertifika Sınavlarına girerek kendini kanıtlamak isteyen her bir öğrencimizi fark yaratan gayretlerinden dolayı hepsini gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu da; “Bir eğitimci olarak İskenderun’un adının Türkiye genelinde en iyi şekilde temsil edilmesi bizleri ve İskenderunluları mutlu etmelidir. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Başarıda bunun şart olduğu söyleniyor; öğrenci velisinin kesesi, öğretmenin nefesi, öğrencinin de hevesi olursa başarı kaçınılmazdır” diye konuştu.

Öğrencilerin dans gösterisinin ardından diploma dağıtım törenine geçildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here