İHH’dan Suriyeli Mültecilere Yardım

0
277

ihh'den yardım2İHH İnsani Yardım Vakfı İskenderun Şubesi, İskenderun’da ve çevresinde yaşayan Suriyeli mülteciler için ayni yardımlarda bulunuyor.

Yapılan yardımlar hakkında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı İskenderun Şube Başkanı Ahmet Yetim; “İskenderun ve çevresinde yaklaşık 2 bin 250 Suriyeli mülteci aile; toplamdaysa 10 bine yakın Suriyeli mülteci kardeşimiz yaşamaktadır. Bu insanların bizim yardımlarımıza ihtiyaçları var. İHH İskenderun Şubesi olarak şu an pirinç, bulgur, makarna gibi daha çok kuru gıdaları içeren ve bebek maması, bebek bezi gibi bebeklerin ihtiyacını karşılamaya yönelik iki ayrı yardım paketi oluşturduk. Bu paketleri elimizden geldiğince ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize dağıtıyoruz” dedi.

Ramazan ayının yaklaştığına da değinen Şube Başkanı Yetim; “Ramazan ayı boyunca İskenderunlu hemşerilerimizden bağışlarını bekliyoruz. Elli lira bağışta bulunarak bir Ramazan paketi yardımında bulunabilirler. Bu yardımlar Suriyeli mültecilere ulaşıyor. Ayrıca zekat ve sadakalarını da vakfımıza bağışlayabilirler” diye konuştu.

Yardım konusunda önceliğin, hiçbir geliri olmayan insanlara yapıldığını dile getiren Yetim; “Bu insanların karnını doyurmak ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak yetmiyor. Suriye’den gelen çocukların eğitim ihtiyaçlarına da çözüm bulmak gerek. Onların eğitimlerine devam etmeleri gerekiyor. Biz İHH olarak o çocukların eğitimleri için de çaba harcamaktayız” dedi.

Açıklamanın ardından, hazırlanan yardım kolileri mülteci ailelere götürülmek üzere arabalara yerleştirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here